Overleg gebruiker:84.83.88.130

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Richardw in het onderwerp Blokkadeverzoek

Laatste waarschuwing[brontekst bewerken]

Hallo,

Indien u door blijft gaan met het dreigen van het nemen van juridische acties, zullen uw bewerkingsrechten op dit project ontnomen worden.

Sjoerd de Bruin (overleg) 18 aug 2015 01:04 (CEST)Reageren

Overleg[brontekst bewerken]

U hebt sterk de neiging om één mededeling met een bepaalde strekking steeds op een veelheid van plekken te plaatsen. Dat maakt het overleggen met u wel heel lastig. Uw klacht op de Helpdek is door veel verschillende medewerkers gelezen, en er is ook op gereageerd. U gaat vervolgens verder door al die gebruikers die daar gereageerd hebben nu op hun persoonlijke overlegpagina's te benaderen, waardoor het overleg over dit onderwerp sterk versnipperd dreigt te raken. Ik adviseer u dan ook het bij het overleg op de Helpdesk te houden. Gebruikers die daar eerder reageerden zullen ook uw nieuwe berichten daar lezen. Een alternatief is om u alleen nog zakelijk te uiten op de overlegpagina van het artikel over de kunstenaar. De overlegpagina bij dat artikel wordt uiteraard gelezen door medewerkers die bij het schrijven over de kunstenaar betrokken zijn.

Op de OP van Gouwenaar liet u een bericht achter dat u ook bij VanBuren, Erik Wannee en Trewal plaatste. Ik reageerde aanvankelijk op de Op van Gouwenaar maar heb mijn reactie nu naar hier verplaatst:

U neemt al de hele dag grote woorden in de mond. U dreigt met juridische actie (wat inderdaad reden is voor blokkering, want de inhoud van de encyclopedie wordt op basis van argumenten en bronnen bepaald, en niet op basis van spierballenvertoon). Wikipedia is een encyclopedie waarin zaken worden behandeld die voldoen aan de relevantiecriteria. Voor kunstenaars zijn die niet heel helder maar geëxposeerd hebben in toonaangevende musea en besproken zijn door onafhankelijke kunstkenners zijn er twee. Op een gegeven moment kan men niet meer om een kunstenaar heen. Wees in de eerste plaats blij dat u die status kennelijk heeft. Een kunstenaar is toch ook vooral iemand die zich in zijn kunst uit, iets wil laten zien. Het zou toch tot tevredenheid moeten stemmen als anderen het dan ook willen zien en erover willen schrijven.
Uit uw opmerkingen van vandaag komt naar voren dat u Wikipedia ziet als een verlengstuk van uw bedrijf: alleen wat u op dit moment doet wilt u genoemd hebben, de rest liever onder het vloerkleed vegen. U lijkt zich te schamen voor het beeld "De Monnik". Dat beeld is echter wel werk van u dat in de openbare ruimte heeft gestaan, het denken over u als kunstenaar heeft beïnvloed, en bovendien deel uitmaakt van uw ontwikkeling. We poetsen dat dus niet weg omdat het u niet meer welgevallig is. Wikipedia is bovendien geen verlengstuk van uw bedrijf. Geen enkele pagina in de encyclopedie is iemands eigendom of wordt beheerd door het onderwerp zelf. Om kort te gaan: u hebt niet zo veel te vertellen over wat er in het artikel over u vermeld wordt. Wikipedia bericht namelijk onafhankelijk over onderwerpen.
Als er in het artikel zaken staan die feitelijk onjuist zijn, dan kunt u die aankaarten op de bij het artikel behorende overlegpagina. Ik kan u slechts aanraden om dat te doen op een coöperatieve manier. Het artikel gaat zeker niet verwijderd worden met als reden dat het onderwerp ervan het niet geslaagd vindt. Juridische actie is tot mislukken gedoemd, en levert u hooguit uitsluiting van dit project op. U wilt niet als graficus maar als tekenaar vermeld worden. Dat lijkt me een redelijke wens waaraan volgens mij ook al iemand tegemoet wilde komen. Het lijkt me echter aan anderen dan aan uzelf om te bepalen welke stukken uit uw werk getoond moeten worden, en wat niet.

Het is niet nodig nu ook naar mijn OP te rennen en daar uw klachten te spammen. Ik lees de Helpdesk en nu ook deze OP. WIKIKLAAS overleg 18 aug 2015 01:30 (CEST)Reageren

Blokkadeverzoek[brontekst bewerken]

Vanwege het voorwaardelijk dreigen met juridische acties heb ik een verzoek tot blokkade ingediend, zie hier ter informatie. Gouwenaar (overleg) 20 aug 2015 12:17 (CEST)Reageren