Overleg gebruiker:86.93.133.84

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Julien Grandgagnage in het onderwerp Hedendaagse kunst (2)
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.559 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

  1. 25 okt 2018 16:14 (CEST) Gedeeltelijk leeghalen van pagina: Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars.

Hedendaagse kunst[brontekst bewerken]

Ik heb hier gereageerd op uw opmerkingen op mijn overlegpagina. MatthijsWiki (overleg) 27 dec 2016 20:00 (CET)Reageren

Hedendaagse kunst (2)[brontekst bewerken]

Hoi, Ik zal toch even reageren, had een beetje gehoopt dat een andere vandalismecontroleur ook zou reageren. Allereerst wil ik even vermelden dat ik u bewerking had teruggedraaid nadat u het meerdere malen had teruggeplaatst nadat andere vandalismecontroleurs het hadden teruggedraaid.

Ik heb zelf totaal geen enkel verstand van kunst, maar heb wel behoorlijke moeite met u toevoeging. Als ik uw toevoeging lees krijg ik een zeer eenzijdig gevoel alsof er vanuit slechts 1 kant het verhaal verteld word waardoor het niet neutraal is. Ik lees een aantal aannames (deels aannames vanuit de bronnen). Wikipedia is niet gebaseerd op aannames zelfs niet als deze in betrouwbare bronnen staan. Daarnaast staat er midden in uw toevoeging een externe link die mij zorgen maakt over hoe dicht u tegen het onderwerp aanstaat. Ik krijg namelijk het idee dat u er heel dicht op staat en dan is neutraal schrijven zeer moeilijk.

Ik laat het nu wel staan, maar dat is meer omdat ik wil dat ook anderen uw toevoeging kunnen beoordelen. ARVER (overleg) 30 dec 2016 17:20 (CET)Reageren

Dank voor uw reactie. Wat betreft de inhoud van mijn aanvulling: ik sta er wellicht dicht op, maar dat doet niets af van de inhoud. Door 'dicht op' een onderwerp te staan wordt je deskundig. Neutraliteit is een een begrip dat ik persoonlijk niet zou gebruiken in wetenschap. Objectiviteit is in de geesteswetenschappen niet te begrijpen als herhaalbaarheid en feitelijkheid zoals in de natuurwetenbschappen. In de geesteswetenschappen gaat het om begrip. In mijn aanvullingen heb ik inderdaad - zoals u zegt - ook externe bronnen opgegeven om te verduidelijken dat ik niet een particulier verstaan weergeef. Van Winkel heeft in zijn thesis de post-mediumconditie van hedendaagse kunst helder en overtuigend onderbouwd. Wanneer we dit verstaan afzetten tegen de voorgaande tekst, waarin de hedendaagsheid van de hedendaagse kunst slecht werd begrepen als een aanduiding van een tijdvak, dan is Van Winkels theorie veel sterker. Deze is namelijk inhoudelijk. Wanneer hedendaags slecht duidde op het heden, dan was het een loos begrip. Deze uitleg moet daarom per definitie verkeerd zijn. Mede omdat het heden in principe slechts 'nu' betekent. Dan hebben we het dus over 'niets', want het 'nu' is al voorbij op het moment dat je het zegt. Juist hierom is een inhoudelijke duiding en een (voorlopige) historische afbakenining noodzakelijk. Vandaar dat ik de aanvulling aanbeveel. Hierbij zij opgemerkt dat vanwege de aard van hedendaagse kunst, het verstaan ervan steeds heel 'dicht op' het onderwerp zit. Het gaat namelijk om een recente ontwikkeling, die nog steeds gaande is, en waar dus nog geen consensus over bestaat. Hoewel 'consensus' in de geesteswetenschappen ook weer geen garantie is van juistheid. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.93.133.84 (overleg · bijdragen) 5 jan 2017 18:53

Ter info: vooraleer de bestaande versie naar uw betwiste versie terug te draaien, gelieve eerst te overleggen op de overlegpagina van het artikel zelf a.u.b. mvg, Julien Grandgagnage (overleg) 5 jan 2017 19:03 (CET)Reageren