Overleg gebruiker:Aale de Winkel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Aale de Winkel
Hallo Aale de Winkel, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.002 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

--SieBot 30 aug 2007 09:39 (CEST)Reageren

Beste Aale, bedankt voor je artikel magische hyperkubus! Ik heb wel een aanbeveling: het is niet de bedoeling dat je persoonlijke opmerkingen plaatst in een encyclopedisch artikel. Josq 31 aug 2007 12:28 (CEST)Reageren

Ben volstrekt nieuw tot het wikipedia geheel, ik heb de tijdelijk bedoelde opmerkingen verwijderd en de link naar mijn website verplaatst. Tevens gewikificeerd in de catagorie waar ik het hebben wilde, vreemd genoeg werd ik bij de aanmaak niet naar een catagorie gestuurd. Ik hoop hiermee het artikel meer richting de conventies te hebben gebracht. Ik zie ten minste een automatisch gegenereerde index, moet nog nakijken hoe deze onder te verdelen.

Aale de Winkel 31 aug 2007 13:53 (CEST)Reageren

Beste Aale, het artikel komt al in de richting. Ik ben echter kritisch, en wil nog een aantal aanbevelingen doen.
In de eerste plaats maakt het taalgebruik soms een wat gebrekkige indruk.
In de tweede plaats is het artikel erg technisch, vanaf het gedeelte over paardesprongen kan ik het niet meer volgen. Nou is mijn wiskundige kennis niet bijster goed, maar ik mis toch een stukje introductie: hoezo paardesprongen? Hoe maak je paardesprongen in multidimensionale ruimtes? Op meer punten in het artikel zou naar mijn idee wat meer achtergrond wenselijk zijn.
In de derde plaats heb ik begrepen dat er over dit onderwerp een aantal wetenschappelijke publicaties verschenen zijn. Misschien kun je referenties toevoegen naar deze publicaties?
Ondertussen heb ik nog wat kleine wijzigingen gedaan, onder andere wat interne links toegevoegd. Ik hoop dat je zelf misschien nog wat meer 'wikificatie' kunt doen, zoals dat heet. Bekijk ook eens wat andere artikelen (over wiskundige onderwerpen). Als je dan op bewerk klikt (maar niet op 'opslaan') kun je de brontekst bekijken, zodat je kunt zien hoe hier bepaalde truucjes met de opmaak e.d. werken.
Succes! En een vriendelijke groet. Josq 31 aug 2007 23:46 (CEST)Reageren

Beste Jos; (Ik moet vorige opmerking op de een of andere manier hebben weggedrukt) Een en ander begint me zo langzaam aan duidelijk te worden, uiteraard zijn de overige artikelen nuttig qua tips. Ik heb me tot nu toe beholpen met de magisch vierkant, magische kubus en perfect magische kubus artikelen. Tevens bleek mijn reguliere html-code afdoende.

Edoch ik heb nog geen manier gevonden om het hekje (ascii 0023) regulier toe te voegen hetwelk mijn notatie voor "component permutatie" verstoort, daar het wikipedisch een nummering bewerkstelligd die ik hier geenszins bedoel. (Het hekje mist in de lijst standaard speciale tekens)

Voor een stevige literatuurlijst over het onderwerp verwijs ik graag naar de site van mijn vriend Harvey Heinz, ikzelf heb slechts het materiaal van J.R.Hendricks naar wiens site ik ook heb doorverwezen (tekst en link zijn kenelijk niet op de gebruikelijke html-manier te koppelen, of een en ander is incompatible met de "bulletinering" middels "*" hetwelk ik in de sourcecode terugvond, en her en der heb toegepast)

Aale de Winkel 3 sep 2007 12:42 (CEST)Reageren

Mocht je de wikicode willen uitschakelen, gebruik dan de code <nowiki></nowiki>. Op deze manier wordt bijvoorbeeld het hekje niet meer geinterpreteerd als opsommingsteken.
Wat betreft de literatuur: een verwijzing naar een literatuurlijst is mooi, maar een directe verwijzing naar relevante literatuur bij ieder specifiek aspect van het onderwerp is beter. Mocht je ooit zover komen, dan zal je artikel van aanzienlijk hoger niveau zijn dan het gemiddelde Wikipedia-artikel ;)
Vriendelijke groet, Josq 4 sep 2007 10:40 (CEST)Reageren

De "*" schijnt de wiki # ook uit te schakelen, maar bedankt voor de code. Wat betrefd literatuur, ik heb voor mijn eigen site, vrijwel geen literatuur gebruikt. Alleen Plancks artikel (waar ik al naar verwijs) en het werk van J.R. Hendricks (momenteel onduidelijk of dit nog te verkrijgen is daar hij 7 juni 2007 is overleden) Zijn biography op de engelse site is niet up to date (wellicht iets voor Harvey Heinz om hier even naar te kijken, zal hem even inlichten) De engelse "magic hypercube" verbleekt nu bij mijn nederlandse artikel, wellicht doe ik nog eens een vertaalslag. Als in het overleg gemeld, ben ik min of te meer klaar met het overzicht van het geheel, er is veel meer over te zeggen maar dat gaat buiten hetgeen wat ik bedoelde hier te doen, een globaal overzicht waarna de geinteresseerde via mijn site meer te weten kan komen (zij het in het engels). Als iemand via "overleg" iets nader wil hebben uitgelegd ben ik daar gaarne toe bereid, en wellicht voeg ikzelf nog het een en ander toe.

Aale de Winkel 4 sep 2007 13:19 (CEST)Reageren