Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Amsab09

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Joep Zander in het onderwerp zij-kant
Hallo Amsab09, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.860 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Siebrand 16 mrt 2007 17:55 (CET)Reageren

Clara Zetkin[brontekst bewerken]

Hoi. Ik zag je artikel Clara Zetkin. Helaas begint het niet te vertellen waardoor deze persoon bekend is. Bijvoorbeeld ...is een politica of ...is een vrouwenrechtenactiviste. Succes. — Zanaq (?) 24 aug 2007 10:47 (CEST)

Dank je voor de opmerking; het lemma was/is evenwel nog niet af. Overleg gebruiker:Amsab 09 24 aug 2007 10:56 (CEST)Reageren

Beste Zanaq,
Dank voor je reactie op mijn thema over Clara Zetkin; op het moment zelf was ik er evenwel nog aan het werken (vermoedelijk is door :het dubbel bewerken iets fout gelopen). In elk geval is het nu af en klaar voor bewerking door anderen. Ik heb wel een opmerking :gekregen dat het lemma nog niet af is, maar begrijp niets van de opmerking ""dochter van" is genoeg". Kan je dit wat meer duiden?
Mvg, 24 aug 2007 11:49 (CEST) Amsab09
Hoi. Ik plaats je antwoord even hier om alles bijelkaar te houden. In die onbegrijpelijke opmerking ontbrak het cruciale woord niet: dochter van is niet genoeg. Het lijkt me nog steeds niet geheel af qua opbouw en internelinkstructuur. Groetjes. — Zanaq (?) 24 aug 2007 12:01 (CEST)

Beste Zanaq,

Je hebt gelijk. Er horen misschien wat meer tussentitels in (hier denk ik nog even over na; volgende week doe ik nog de nodige aanpassingen voor de leesbaarheid). Met de opsplitsing activiteiten/persoonlijk leven ben ik het overigens niet helemaal eens. Het feit dat Clara opgroeide als dochter van een Saksische (Duitsland bestond nog niet) dorpsonderwijzer is overigens niet helemaal zonder belang voor haar latere activiteiten, net als haar huwelijk met Ossip. Door die alinea's te verplaatsen is alle lijn in de tekst nu wel weg.

Mvg, 24 aug 2007 16:27 (CEST) Amsab09

Voel je vrij om het naar eigen smaak aan te passen. Ik persoonlijk vind het altijd vreselijk als een artikel begint met (volgens mij dan) irrelevante feiten. Ik zie een artikel het liefst beginnen met samengevatte hoogtepunten van de carriere, gevolgd door het uitgebreide overzicht, en pas als laatste de irrelevante familiebanden en waar men is opgegroeid en opgeleid en zo. Puur chronologische volgorde ben ik dus niet echt een groot voorstander van. Je kunt je bijdragen op overlegpagina's met vier tildes (~~~~) ondertekenen.... als je ingelogd bent. Veel plezier! — Zanaq (?) 24 aug 2007 16:37 (CEST)

zij-kant[brontekst bewerken]

Beste Amsab,

Ja dat was een vergissing van mij blijkbaar. Ik dacht dat het om een spelfout ging. Komiteit is een voor mij onbekend woord, misschien dus ook voor anderen. Misschien kun je het ergens uitleggen. Fijn dat je zo voorzichtig bent met terugdraaien, liever een keer te voorzichtig dan te snel. Ik zal het weer terugzetten. vriendelijke groet --joep zander 11 okt 2007 10:00 (CEST) Ah, ik zie nu dat het een algemeen gebruikt vlaams puristisch woord is voor comité, sorry dat ik dat niet wist. groetjes --joep zander 11 okt 2007 10:31 (CEST)Reageren

Hee, nog iets. Je kunt beter inloggen als je iets doet. Zo komt een heleboel op je IP-account terecht. --joep zander 11 okt 2007 14:50 (CEST)Reageren