Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Ashja

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Railhobby
Hallo Ashja, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.381 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Wel wil ik je vragen geen meldingen van auteursrechtenschendingen te verwijderen, zoals bij Uitgeverij Scala. Via bovenstaan welkomstwoordje kun je je een beetje inlezen over hoe men hier verwacht dat je in bepaalde gevallen handelt.

Veel plezier op Wikipedia, MigGroningen 16 mei 2007 11:19 (CEST)Reageren

Verder zou ik, als jouw uitgever was, nog eens wat meer nalezen over auteursrechten op logo's, want door ze op Wikipedia te zetten en te zeggen dat ze rechtenvrij zijn, heeft de uitgever dus helemaal niets meer te zeggen over het gebruik van het logo door derden (en zou ik het bijvoorbeeld voor mijn eigen blad, bandje, school of bedrijf kunnen gaan gebruiken). Ik denk niet dat dat bedoeling is, niet? Groet, MigGroningen 16 mei 2007 11:22 (CEST)Reageren


Hoi Micha,

Ik ben het met je eens, maar hoe kan ik dan de licensie het beste omschrijven? Wil het alleen op de betreffende pagian uploade, eventueel ook een cover voor het visuele aspect. Tips?

Verder dank voor de tip over auteursrechtenschending. Maar ik wist toen nog niet hoe ik een plaatje moest uploaden, dus maakte ik een deeplink, wat ik daarna niet handig vond en verwijderde. Door die deeplink kwam het op een verwijderen-pagina en ik las dat je dat ongedaan kon maken door de fout weg te halen. Heb overigens ook netjes een melding gedaan bij de verwijderpagina met korte uitleg, niet goed?

Moet nog even wennen aan Wikipedia (berichten toevoegen dan...), dank voor de tips!

Ha Micha,

Ik zie dat Scala weer op geblokkeerd staat, weet jij waarom? Heb er een overleg bij gezet, is dat goed?

Media Detail[brontekst bewerken]

Hoi. Het lijkt dat Media Detail ook ergens vandaan gekopieerd is. Gelieve geen teksten van elders over te nemen. Bovendien is het reclame, dus het zou me niet verbazen als het zometeen verdwenen is. Wikipedia is geen reclamemedium. Gelieve dus ook geen reclame te maken. Succes! — Zanaq (?) 16 mei 2007 12:33 (CEST)

Hoezo zou het reclame zijn? Mensen moeten toch weten wat het is? Hoor niemand over de libelle etc? Er staan geen prijzen, aanbiedingen of andere teksten die werven in, is puur informatief. Het is een vakvblad, het bestaat, het hoort in Wikipedia. Kan wel een paar zinnen omgooien, maar wat er staat dekt gewoon de lading van het vakblad voor de detailhandelaar.

Ik kan de tekst niet meer zien, maar het begon in mijn herinnering al met is het tijdschrift en was 100% on line te downloaden. — Zanaq (?) 16 mei 2007 12:55 (CEST)

Hoi Zanaq,

Dank voor je snelle reactie; het is een tijdschrift (mag dat niet) en hij verschijnt niet online, maar andere bladen wel, maar mag ik niet vermelden dat het product (als enige in Nederland) zowel via papier als internet bestaat? Wat stel je voor?

Ashja 16 mei 2007 12:58 (CEST)Reageren

"een" tijdschrift zou ik weinig problemen mee hebben, "het" tijdschrift is reclame-achtig. Dat laatst mag vermeld worden, mits het door onafhankelijke bronnen bevestigd wordt. Ik raad aan dit achterwege te laten omdat het toch een indruk van reclame wekt. Vermeld gewoon iets als het tijdschrift is ook online verkrijgbaar. Succes! — Zanaq (?) 16 mei 2007 13:08 (CEST)


Ok, ga ik doen en dan? Moet ik het artikel opnieuw maken of iets anders doen om het geplaatst te krijgen of wordt het automatisch opnieuw geevalueerd? Sorry voor de vele vragen....


16 mei 2007 13:25 (CEST)

Als onze processen goed werken wordt elk nieuw artikel geëvalueerd. Succes! — Zanaq (?) 16 mei 2007 13:29 (CEST)

Ondertekenen[brontekst bewerken]

Dag Ashja, zoals je op het welkoms sjabloon al hebt kunnen lezen zien we graag dat mensen op wikipedia hun overleg ondertekenen. Zou jij dit ook willen doen? Ondertekenen kan door het toevoegen van vier tildes, dus zo: ~~~~. Je gebruikersnaam, de datum en de tijd verschijnen dan automatisch op de plaats van de tildes, in jouw geval bijvoorbeeld zo: Ashja 16 mei 2007 12:46 (CEST). Met vriendelijke groet Silver Spoon (?) - 16 mei 2007 12:46 (CEST).Reageren

Sorry, ik ben ook een absolute beginner (ik had zelfs de artikelen ondertekend ipv mijn berichten op een gegeven moment, en dat is nou net NIET de bedoeling haha). Dus ook op mijn eigen overlegpagina wil je dat ik dat doe, bedoel je dat? Doe ik! Ashja 16 mei 2007 12:49 (CEST)Reageren

Op overlegpagina's is het gebruikelijk je toegevoegde tekst te ondertekenen ja, hartelijk dank Glimlach. Groet Silver Spoon (?) - 16 mei 2007 12:52 (CEST)Reageren

Ha, ik leer met de minuut Ashja 16 mei 2007 12:56 (CEST)Reageren

Uitgeverij Scala[brontekst bewerken]

Beste Ashja, ik heb de pagina Uitgeverij Scala verwijderd omdat deze tekst gekopieerd is van een andere website en als reclame kan worden opgevat. Het is niet de bedoeling dat u de auteursrechten schendt of Wikipedia gebruikt voor publiciteitsdoeleinden.

Het verschil met genoemde pagina's is dat deze niet door de uitgever zelf zijn geschreven. Ze zijn neutraal en bevatten geen wervende teksten en een hoop links.

Met vriendelijke groet, Jvhertum 16 mei 2007 13:07 (CEST)Reageren

Hoi, Dus als ik de tekst algemener houdt, kan het wel? Wat versta je als wervend; heb met geen woord onze bladen gepromoot of aanbiedingen gedaan, alleen tekst over onze uitgeverij, de producten die we bezitten en onze missie als info. Ik geloof er niet in om het onder een pseudoniem te plaatsen, alsof ik het zelf niet heb geplaatst, maar iemand anders (vind ik schijnheilig). Dat andere uitgevers daarvoor kunnen kiezen, prima, (of wellicht komt een lezer wel op het idee), maar dat moet niet de bedoeling zijn. Ik probeer de tekst nog neutraler te maken dan, is dat goed? Net als die andere uitgevers, maar zij vermelden ook hun producten. Moet ik de pagina dan opnieuw maken of dien ik mijn pagina te bewerken? Stukje geschiedenis wellicht? Heb het zojuist erg algemeen geplaatst, hopelijk is dat goed Ashja 16 mei 2007 13:30 (CEST)Reageren

Beste Ashja, je omzeilt het centrale punt: Wikipedia is juist zo'n mooi project omdat mensen niet over zichzelf schrijven maar over andere dingen. De pagina van Libelle is dus inderdaad door een lezer geschreven, of iemand anders, maar niet door de uitgever. Dat is dus precies de bedoeling. Wikipedia is een neutrale encyclopedie. Stel je voor dat iedereen die aan ons project meeschrijft alleen over zijn eigen bedrijf zou schrijven, hoe zou er dan ooit een artikel over Piet Hein of over de Tweede Wereldoorlog gekomen zijn? Dan zouden we een hele zielige encyclopedie zijn, ofwel een gewone tweede Gouden Gids. Het zou nieuwe gebruikers volgens mij sieren als ze hun kennis over zaken zouden delen zonder dat ze zelf baat hebben bij die artikelen. Dat batenloze bijdragen is de kracht achter Wikipedia en alleen over je eigen zaak en uitgaven schrijven staat daar haaks op.
Dat was even mijn mening over de zaak. Groetjes, MigGroningen 16 mei 2007 13:58 (CEST)Reageren
Een goede vuistregel is: schrijf niet over jezelf, over het bedrijf waar je werkt of waar je eigenaar van bent, of over de producten en diensten van dat bedrijf. Jvhertum 16 mei 2007 16:23 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Uitgeverij scala[brontekst bewerken]

Beste Ashja, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Uitgeverij scala. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070516 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 17 mei 2007 02:08 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:Logo luister150.jpg[brontekst bewerken]

Beste Ashja, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:Logo luister150.jpg, Afbeelding:Rh150.jpg, Afbeelding:Digital Movie.jpg en Afbeelding:Scala.gif. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070516 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 17 mei 2007 03:00 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie van o.a. Digital Movie[brontekst bewerken]

Beste Ashja, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Digital Movie en Luister. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070518 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 19 mei 2007 02:10 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Railhobby[brontekst bewerken]

Beste Ashja, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Railhobby. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070520 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 21 mei 2007 02:07 (CEST)Reageren

Waarschuwing[brontekst bewerken]

AJB geen pagina's leeghalen, dit kan leiden tot een blokkade!

  1. 3 aug 2007 19:15 (CEST) Leeghalen Overleg Wikipedia:Geen samenvatting