Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Bart van Berkel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Bart van Berkel, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.368 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Externe links op Nederlandse (inter-)nationale themadagen en -weken[brontekst bewerken]

Opgelet! Externe link(s)

Beste Bart van Berkel, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder Nederlandse (inter-)nationale themadagen en -weken, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.


Engels English version

MoiraMoira overleg 25 jun 2009 16:02 (CEST)Reageren

Echt, maak nou geen reclame hier. Je organisatie heeft een lange historie van de encyclopedie misbruiken met diverse accounts voor promotie en reclame. Als het zo door blijft gaan telkenmale dan volgt echt een blokkade ben ik bang. Er is al ZO vaak aan ZO VEEL medewerkers van jullie organisatie ZOVEEL uitleg gegeven en telkens proberen jullie het weer met promoteksten, promolemma's en linkspam. Kan het nu ALSJEBLIEFT een keer ophouden en zich beperken tot neutrale waardevolle encyclopedische bijdrages? Vergeef me deze verzuchting met hoofdlettergebruik alsjeblieft maar enig begrip hoop ik wel dat je hiervoor hebt. MoiraMoira overleg 25 jun 2009 16:04 (CEST)Reageren

Beste MoiraMoira, Ik had in eerste plaats helemaal geen externe link willen plaatsen, maar heb geen mogelijkheid dat anders te doen, door eerder ingrijpen van jou. Een interne link is m.i. ook de beste manier. Ik ben het helemaal eens met de visie van Wikipedia. Maar Wikipedia is wel een informatiebroen en ik wil haar gebruikers de mogelijkheid geven om informatie te vinden over dit evenement. Geen wervende tekst of advertentietekst, maar een feitelijke opname. De reden dat ik deze invoerde was omdat ik mij verbaasde dat Duurzame Dinsdag niet genoemd wordt. Nu snap ik dat dat logisch is, omdat jij meent dat dit evenement er niet in thuis hoort en meerdere malen hebt ingegrepen om te voorkomen dat het evenement genoemd wordt. Ik begrijp echt wel dat eerder handelen door ander IVN-ers jouw beeld beïnvloeden, maar jij moet ook begrijpen dat ik dat niet kan helpen. Er zijn immers meer dan 18.000 vrijwilligers en beroepskrachten die vanuit de naam van IVN kunnen publiceren. Dit zijn trouwens natuurlijk niet allemaal collega's; de vrijwilligers werken allemaal vanuit autonome vrijwilligers-afdelingen. Er staan zeer veel evenementen, dagen, organisaties etc. op Wikipedia, dus mijn inziens meet jij met meerdere maten. Het feit dat collega's van mij iets eerder geplaatst hebben is daarvoor geen argument. Ik wil graag van jou horen wat exact de reden is dat deze pagina niet kan worden opgenomen. Is het misschien een idee dat ik eerst een tekst ter beoordeling schrijf o.i.d.?--Bart van Berkel 25 jun 2009 16:43 (CEST)Reageren

Weet je, ik heb hier geen antwoord meer op. Het enige wat ik je echt kan aanraden is de opmerkingen hierboven die ik schreef nog -tig keer over te lezen. Dat is niet mijn mening of opvatting (overigens sta ik zeer positief tegenover je organisatie maar dat staat hier los van) maar gewoon hoe Wikipedia werkt en dat we het goede doel van het vrij verspreiden van kennis allemaal als vrijwilliger onderhouden en dat houd ook in uitleg geven aan bedrijven en organisaties die hun eigen doeleinden nastreven als die met elkaar botsen Sorry, maar het houd een keertje op met de goodwill als je gewoon met bord voor kop wederom komt vragen over Groene Dinsdag... Kan ik tot je doordringen? MoiraMoira overleg 25 jun 2009 16:48 (CEST)Reageren