Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Cbsigsn

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Bemoeial in het onderwerp SPAM
Hallo Cbsigsn, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.383 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

SieBot 2 aug 2007 17:45 (CEST)Reageren

SPAM[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, gelieve te stoppen met uw SPAM. GijsvdL 7 aug 2007 14:53 (CEST)Reageren

Het massaal externe links (naar dezelfde site) toevoegen wordt niet echt gewaardeerd, en dat wordt dan ook ongevraagd verwijderd. Zie ook WP:EXLINK. Het toevoegen van links naar de "eigen" site valt onder zelfpromotie, en mag ook niet: WP:NIET. — Zanaq (?) 7 aug 2007 16:05 (CEST)
(ook maar even hier): Hallo Cbssign, je deskundige bijdragen op je expertisegebied (statistiek neem ik aan) zijn zeer welkom, maar op allerlei artikelen doorlinks naar de organisatie waarvoor je werkt plaatsen is helaas niet de bedoeling op Wikipedia. De reden ervan staat op je overlegpagina. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 20 aug 2007 12:40 (CEST)Reageren
Ik begrijp de argumenten over en weer. Persoonlijk neig ik naar de opvatting van CBsigsn. Volgens mij blijven nu enkele specifieke kanten van de zaak onderbelicht. Het leek me nuttig eens te horen hoe anderen hierover denken. Daarom heb ik de algemene vraag maar eens in de kroeg aan de orde gesteld.
Stuart LaJoie overleg 20 aug 2007 14:09 (CEST)Reageren

Zoals misschien inmiddels duidelijk is er nog geen overeenstemming waar het dit soort links aangaat. We zijn (terecht!) terughoudend als er achter elkaar op 1 account allemaal links naar één site worden toegevoegd. Meestal is dan inderdaad sprake van linkspam: iemand die zijn site wil promoten, meestal om er zelf beter van te worden (of meer bezoekers te krijgen). Nou is de ene site de andere niet, en ben ik van mening dat in dit geval er weinig of geen probleem aanwezig is. Met diepe links in de CBS site kunnen veel artikelen een deugdelijker onderbouwing krijgen. Als er vanuit het CBS dat soort links worden toegevoegd, of aangegeven wordt wat een hoede manier van linken is (die liefst volgend jaar nog steeds werkt) lijkt me dat een heel goede zaak. - B.E. Moeial 20 aug 2007 15:52 (CEST)Reageren