Overleg gebruiker:DavideCivile1964

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door DavideCivile1964 in het onderwerp Beoordelingsnominatie van Sociale Circulaire Economie
Hallo DavideCivile1964, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.848 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beoordelingsnominatie van Sociale Circulaire Economie[brontekst bewerken]

Hallo DavideCivile1964, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Sociale Circulaire Economie. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Dit is geen zakelijke encyclopedische tekst, maar eerder een niet-neutraal essay. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, StuivertjeWisselen (overleg) 2 okt 2022 16:18 (CEST)Reageren

Hi ik begrijp je feedback, het is overigens geen neutrale essay en wel degelijk zakelijk. Dat mijn schrijftaal nog niet voldoet voor Wikipedia dat wil ik beste geloven.
Ter onderbouwing van dit onderdeel momenteel is er een traject gestart juist op basis van dit concept met de Gemeente Rijswijk (er lopen nog meer initiatieven om andere gemeentes erbij te betrekken), ook bedrijven sluiten zich aan bij het initiatief. Er is een economisch model ontwikkeld waarbij de investeringen voor bedrijven laag zijn, de gemeentes het voordeel hebben dat er straks minder werkelozen zijn en mensen met een afstand tot de arbeid markt juist meer kansen krijgen om zelfstandig aan de slag te gaan. Voorwaarde is dat je deelneemt aan de sociale circulaire economie, het begrip begint wel mee rop te komen maar heeft meer aandacht nodig. Het initiatief wat we nu opbouwen is coöperatie waarbij allen op gelijkwaardige participatie deelnemen in de besluitvorming. Hoofddoel is ook om een blueprint te creëren zodat dit verder landelijk kan worden uitgerold. Voor mij is het lastig om als nieuweling in te schatten wat je dan wel mag schrijven op Wikipedia en wat niet. De-Loods.com is een initiatief wat is opgestart vanuit de ANBI stichting maar is geen eigenaarschap van de dienst, dat zal uiteindelijk de coöperatie zijn. Het initiatief is juist een geweldige omdat je nu een cirkel creëert waarbij er een keten ontstaat van herinvestering op sociaal gebied, er wordt in je geïnvesteerd en voorwaarde is de commitment dat je dan ook investeert sociaal. Ons doel is dan ook niet om Wikipedia te gebruiken voor reclame maar juist om een proces te vertegenwoordig wat toegevoegde waarde heeft om zo veel mogelijk mensen succesvol aan het werk te krijgen, waar de rol van de overheid klein is en die van bedrijven juist vergroot. Tja schrijf daar maar eens stuk over wat dan volledig voldoet aan de criteriums van Wikipedia. In voorbereiding naar dit stuk toe had ik al zoveel gelezen van kranten die getracht hebben een pagina aan te maken en anderen wat niet veel succes altijd op leverde en als zij al worstelen des te meer ik., des al niet te min heb ik de stoute schoenen aangetrokken en waag nu een poging.
Los daarvan heb ik ook nog wel een neurologische beperking die het soms moeilijk maakt voor mij om de juiste context te beschrijven. Inlezen is heel moeilijk voor mij door een lichte beschadiging de hersenen die ik jaren geleden heb opgelopen. IK moet het vaak van visuele fimpjes hebben of toelichting en die waren er ook al niet veel te vinden. Verders ben ik bij deze dan afhankelijk van de goodwill van jullie en wacht ik de beoordeling af
Mvg.
David Civile DavideCivile1964 (overleg) 2 okt 2022 17:09 (CEST)Reageren
Hallo David, dank voor je uitgebreide reactie. Het is sowieso positief dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken, dus voel je hier welkom. Met betrekking tot het artikel, ik zal uitleggen wat mijn bezwaren zijn.
Over het geheel bezien maakt het artikel de lezer onvoldoende duidelijk wat een Sociale Circulaire Economie nou concreet is. Sociale circulaire economie is een middel om veel van de sociale en democratische waarden die de circulaire economie moet belichamen als vehicle en bedrijven te transformeren zegt me als argeloze lezer natuurlijk niet zoveel. Je hebt het over initiatieven, maar welke er al concreet genomen zijn en wat daaruit gekomen is wordt niet concreet. Het leest vooral als een elevatorpitch die toehoorders enthousiast moet maken voor een ontwikkeling die nog moet gaan plaatsvinden.
Wat betreft neutraliteit, je schrijft bijvoorbeeld: Dit door op inventieve wijze vak inhoudelijke experts versneld in de markt te plaatsen. Welke onafhankelijke bron stelt dat het inventief is, en wat is dat dan? Je schrijft: Werk creëren als een kringloop door het toepassen van sociale circulaire economie kunnen we ethisch werken stimuleren. Je hebt het over we, wat vanuit de context dat iemand een artikel in een encyclopedie leest natuurlijk vreemd is.
Zijn er überhaupt al bronnen die aandacht geven aan dit fenomeen? Die zijn vanuit verifieerbaarheid en relevantie namelijk wel zeer gewenst. Nu komt het artikel van iemand die bij het onderwerp betrokken is – als ik je goed begrijp – en dat leidt zelden tot een neutraal en zakelijk artikel. Dus verzoek is echt bronnen toe te voegen en de tekst na te lopen. Ik hoop dat dit helpt. StuivertjeWisselen (overleg) 2 okt 2022 17:36 (CEST)Reageren
Dank je wel voor de waardevolle input ik ermee aan de slag DavideCivile1964 (overleg) 2 okt 2022 17:44 (CEST)Reageren