Overleg gebruiker:Dinadineke

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door StuivertjeWisselen in het onderwerp Won Yip
Hallo Dinadineke, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.755 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 10 feb 2008 19:58 (CET)Reageren

Overleg maar raak :)[brontekst bewerken]

laurier[brontekst bewerken]

Hoi Dinadineke, een antwoord op jou vraag tref je aan op mijn overlegpagina. Groeten, Elly 2 mrt 2008 00:39 (CET)Reageren

Won Yip[brontekst bewerken]

Hallo Dinadineke, ik zag dat u een artikel hebt geschreven over Won Yip. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kunt u een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook uzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Hoyanova (overleg) 15 aug 2022 10:49 (CEST)Reageren

Hi Dinadineke, ik ben zo vrij geweest het artikel wat te herstructureren, uit te breiden en van meer bronnen te voorzien. Ik vermoed dat het artikel in de huidige vorm behouden kan blijven, maar dat zullen we moeten afwachten. StuivertjeWisselen (overleg) 15 aug 2022 13:39 (CEST)Reageren
Superbedankt StuivertjeWisselen! Ik vond het een beetje streng dat mijn pagina, aangemerkt met Beginnetje (om aan te geven dat het een beginnetje is) meteen een verwijdernominatie kreeg en stond op het punt een uur huilend onder de douche te staan. Het is nu veel beter, uitgebreider en met meer bronnen. Dus hartelijk dan aan jou als deel van deze mooie community.
Toelichting, ook voor Hoyanova, over waarom ik hieraan begon:
Ik had nauwelijks van de man gehoord en wilde weten wie hij was, omdat zijn naam in Amsterdam veel rondzong (daarbuiten weet ik het niet omdat ik niet vaak buiten Amsterdam kom). Er was alleen geen wiki-pagina. Toen googlede ik wat en vroeg ik aan vrienden of ze hem kenden. Velen waren verbaasd dat hij geen wiki-pagina had.
Ik besloot aan de slag te gaan: ik schrijven, een vriend (geen Wikipediaan) bronnen zoeken. Bij aanmaken van niet nieuwe lemma zag ik dat de pagina al bestaan had en verwijderd was wegens (zelf)promotie en iets als geen goede inhoud. Toen was ik op mijn hoede: wat ik ook opschrijf het moet echt neutraal zijn, ik moet duidelijk maken dat de man encyclopedisch relevant is en bronnen gebruiken.
Daarom eerste begin gemaakt, met 1 bron en 1 citation_needed (om work in progress aan te geven). Intussen heeft mijn bronnenman me wat artikelen gestuurd, waaronder die uit het FD met een korte CV inclusief geboorte-info, die StuivertjeWisselen inmiddels toegevoegd heeft.
Ik speel deze nieuwe versie weer door naar mijn bronnenman, misschien heeft hij nog wat te wijzigen/toe te voegen, maar ik ben er blij om net gezien te hebben dat het vonnis niet over de pagina is uitgesproken.
P.S. weet weet probeer ik het nog eens, maar als beginner op wikipedia sinds behoorlijk wat jaartjes heb ik voor de tweede keer een lemma geprobeerd aan te maken. Meteen voor verwijdering genomineerd worden vond ik echt heel onaardig, maar ik probeer het vast weer in 2026. Dinadineke (overleg) 15 aug 2022 19:43 (CEST)Reageren
Hi Dinadineke, ik kan me voorstellen dat een beoordelingsnominatie wat kan afschrikken, maar ik zou me daar niet teveel van aantrekken. Twee tips die kunnen helpen; 1) Je hebt een kladblok tot je beschikking. Daar kan je in alle rust aan je artikel werken totdat je helemaal tevreden bent en je het 'live' zet in de hoofdnaamruimte 2) Je kan ook gebruik maken van het mee bezig-sjabloon als je het artikel al wel geplaatst hebt. Het is goed gebruik dat collega's je dan even je gang laten gaan (en dus ook niet gaan nomineren). Nou, ik hoop sneller dan in 2026 een nieuw artikel van je hand te lezen ;-) Succes, groeten StuivertjeWisselen (overleg) 15 aug 2022 20:45 (CEST)Reageren