Overleg gebruiker:Eric Hofman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Maartenschrijft in het onderwerp Toelichting verwijdernominatie artikel
Hallo Eric Hofman, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.750 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --JurgenNLBot (overleg) 19 sep 2014 19:03 (CEST)Reageren

Toelichting verwijdernominatie artikel[brontekst bewerken]

Geachte heer Hofman, op de beoordelingspagina heeft u bezwaar aangetekend tegen de verwijdernominatie van uw artikel. Ik wil u graag wat verduidelijken in de hoop zo begrip te kweken voor deze kwestie.

Er zijn verschillende manieren waarop en normen waaraan een artikel getoetst kan worden. De Nederlandstalige Wikipedia vat de regels en richtlijnen samen in vijf zuilen. Een daarvan is dat Wikipedia een neutraal standpunt inneemt. Dit houdt in dat er geen plek is voor wervende teksten als "ongeziene populariteit", "het bioscoopsucces van Dreamworks!" (waar is dat uitroepteken voor nodig?). De algehele wijze waarop de tekst geschreven is, doet eerder denken aan een cv dan een een artikel in een encyclopedie. Terwijl Wikipedia geen bedrijvengids, promotieplatform of sociaal netwerk is waar het neutrale standpunt minder belangrijk is of zelfs helemaal niet ter zake doet. Wikipedia ís een encyclopedie.

De informatie die u in het artikel plaatste, is rechtstreeks afkomstig van een andere website. Die website heeft haar teksten niet gepubliceerd onder een vrije licentie. Dat botst met het feit dat Wikipedia alleen vrije inhoud bevat. In de praktijk betekent dat dat iedereen teksten van Wikipedia mag overnemen, zolang de oorspronkelijke auteur(s) maar vernoemd word(t/en). Ook betekent het dat iedereen die teksten op Wikipedia publiceert, deze teksten vrijgeeft onder de vrije licentie. Een volledige beschrijving van wat de vrije licentie inhoudt die Wikipedia gebruikt (CC-BY-SA), vindt u hier.

Als laatste wil ik u meegeven dat het niet gewaardeerd wordt als personen over zichzelf schrijven, of over zaken waar ze nauw bij betrokken zijn. De grens tussen informatie geven en informatie vervormen om positieve punten te belichten en negatieve punten te onderbelichten is dan immers flinterdun. U mag best over uzelf schrijven, maar het artikel wordt dan wel onder een, laten we zeggen elektronenmicroscoop gelegd.

Met vriendelijke groet, Maartenschrijft (overleg) 19 sep 2014 21:13 (CEST) (PS: Discussie over het behoud van het artikel dient op de beoordelingspagina plaats te vinden. Reacties op mijn verhaal zullen zich moeten beperken tot de werking van Wikipedia.)Reageren

Mijne heren, ik kan moeilijk de rechten schenden die mij toebehoren. Nogmaals mijn posting verschilt in niets van die van vele van mijn mediacollega's. Diverse voornamelijk Nederlandse stemacteurs en radiodeejays staan zonder probleem reeds jaren op Wiki. Misschien was de tekst iets te promotioneel, dat is dan een onbedoelde nonchalance geweest. Ik ben 53 en heb geen nood aan een cv. Maar ik heb ook geen nood aan een verdere polemiek. Dit hoeft niet voor mij. Schrappen maar. Dank voor Uw toelichting Maarten.