Overleg gebruiker:Harrold68

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Hansmuller in het onderwerp Massa-energierelatie
Hallo Harrold68, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.495 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kameraad Pjotr 20 jun 2009 16:37 (CEST)Reageren

De Chocoladefabriek[brontekst bewerken]

Je artikel De Chocoladefabriek zal meteen verdwijnen omdat het reclame betreft. Zie ook WP:NIET. Daarnaast is het onderwerp waarschijnlijk niet bekend genoeg, en bovendien is het toekomstmuziek. Groet. — Zanaq (?) 12 feb 2011 12:12 (CET)

Ik zie niet in waarom dit reclame is. Dan is de pagina over het spoorwegmuseum ook reclame. Bovendien wordt er al op een aantal plaatsen op wikipedia naar dit museum verwezen, zie b.v. Chocolade en Grote_nutteloze_werken. Ook is het betreffende gebouw met daarop de naam vanuit de trein een opvallende verschijning. Groet --Harrold68 (overleg) 12 feb 2011 12:26 (CET)Reageren

Het artikel is reclame omdat er een reclametekst in staat. Er verwijst niets naar. Bleek overigens ook absoluut niet dat het een museum betreft. Verder zijn we zeer terughoudend over toekomstige projecten: moet echt behoorlijk bekend en verifieerbaar zijn. Verder wordt sterk afgeraden te schrijven over onderwerpen waar men nauw bij betrokken is. Groet. — Zanaq (?) 12 feb 2011 12:32 (CET)
Nauw bij betrokken? Je suggereert dat ik ook maar iets met dit museum te maken heb. Wel, ik kan je verzekeren dat dit niet zo is, behalve dat ik het een leuk inititief vind en de ontwikkelingen (die al lang lopen) met belangstelling volg. Ik kan je verzekeren dat dit voor veel meer mensen geldt. Bovendien is er al heel wat over dit museum te vertellen, o.a. omdat het gedeeltelijk in een oude metrotunnel komt. Dat jij hier misschien nog nooit van gehoord hebt lijkt me niet doorslaggevend. Dat de pagina nu nog erg summier was is logisch. Ik had ook als commentaar neergezet dat het een eerste aanzet was. De bijgeplaatste foto was ook niet kenmerkend voor het museum, maar ik wilde geen bestaande foto's gebruiken ivm copyright. Binnenkort ben ik weer in Amsterdam en had ik het idee zelf foto's te maken die erbij gezet kunnen worden. Door dit artikel zomaar te verwijderen omdat je o.a. blijkbaar denkt dat ik er te nauw bij betrokken bent en het naar jouw mening allemaal te onbekend is demotiveert me wel. Overigens wordt dit ook wel degelijk een museum. Musea zijn niet meer wat ze vroeger waren, saai ;-) De huidige musea zitten vol met attracties. Ik heb het uiteraard zelf nog niet gezien, maar ik ga ervan uit dat de opzet veel zal lijken op het huidige spoorwegmuseum. --Harrold68 (overleg) 12 feb 2011 13:01 (CET)Reageren
Bij het bepalen of iets bekend genoeg is voor wikipedia kijken we natuurlijk niet naar of ík het ken, maar naar hoeveel onafhankelijke bronnen erover berichten. Als je niet betrokken bent is die opmerking over betrokkenheid natuurlijk niet van toepassing. We zijn inderdaad beducht voor copyrightproblemen, dus prima beslissing over de afbeelding. De onmiddelijke verwijdering was uitsluitend wegens reclame, nergens anders voor. Groet. — Zanaq (?) 12 feb 2011 13:06 (CET)
Ik kan me toch niet aan het idee ontrekken dat jullie iets te kritisch zijn. Ik zie echt niet in hoe dit reclame kan zijn geweest. Er stond alleen wat het museum behelst. Het museum gaat bovendien pas over 2 jaar open!!! Googlen op "de chocoladefabriek" levert ook echt wel bruikbare hits. En ik herhaal: er werd al minstens op twee plaatsen naar verwezen (niet door mij, waarvan er inmiddels een verwijzing ook is verwijderd zie ik). Maar goed, dit soort discussies vind ik ook zonde van mijn tijd. Ik heb het wel gehad voor vandaag. --Harrold68 (overleg) 12 feb 2011 13:18 (CET)Reageren
Er stond onder andere:
  • Het moet een plaats worden waar men chocolade kan zien, ruiken, voelen en proeven. Daarnaast zal je er alles over chocolade te weten kunnen komen.
Dat is expliciete reclame, en dus volgt onmiddelijke verwijdering. Terugplaatsverzoeken kunnen via WP:TERUG, maar ik geef dat weinig kans. Als het ondewerp voldoende relevant is raad ik aan een nieuwe poging te doen, in een droge zakelijke stijl, voorzien van onafhankelijke bronnen. Groet. — Zanaq (?) 12 feb 2011 13:26 (CET)

Massa-energierelatie[brontekst bewerken]

Beste Harold,

Zie Overleg:Massa-energierelatie. Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 19 dec 2011 23:52 (CET)Reageren