Overleg gebruiker:Kitchenmarshall

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door ErikvanB in het onderwerp MISA
Hallo Kitchenmarshall, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.780 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

ErikvanB (overleg)

MISA[brontekst bewerken]

Beste Kitchenmarshall, ik antwoord hier maar even op deze vraag. Het was vannacht helaas te laat om nog te antwoorden, mijn excuses daarvoor.

Wel, ten eerste zag dit eruit als een vrij lelijke, onopgemaakte "tekstdump" die niet echt voldeed aan de richtlijnen voor een goed artikel, waarbij ook alle opmaak (vette tekst en links) uit de introductie was verdwenen, en de verwijzingen naar twee websites ergens onderaan het artikel bundelden. Op het moment dat ik de bewerking vannacht ongedaan maakte, vlak voordat ik stopte met werken, had ik ook de indruk dat de tekst vrij letterlijk was overgenomen (zodat ik bang was voor auteursrechtschending) en vroeg ik me af vespaclub.be een soort forum was en daardoor weinig geschikt als gezaghebbende bron, maar ik had geen tijd om dat allemaal precies uit te zoeken. Ik twijfel er ook sterk over of prijslijsten opgenomen moeten worden.

Hoe dan ook, de toevoeging voldeed niet aan de opmaak en kwaliteit die op Wikipedia verwacht mag worden, al begrijp ik dat dat hard klinkt. Ik adviseer je om niet al te overhaast en voortvarend aan de slag te gaan, maar om je eerst wat in te lezen door de links te volgen in het welkomstbericht hierboven en door Tips voor het schrijven van een goed artikel te bekijken. Breng meer interne links aan, overweeg om tussenkoppen aan te brengen om de tekst in te delen (dat ziet er vriendelijker uit dan één lange lap tekst), denk aan opmaak en spelling, en respecteer overigens ook altijd auteursrechten, want anders zullen anderen de tekst sowieso verwijderen. Ik kan trouwens niet alle informatie op vespaclub.be terugvinden, zoals de stijging van het aantal distributeurs van 400 tot 700.

Alle begin is moeilijk; in het begin zal je zien dat de wijzigingencontroleurs heel kritisch naar je wijzigingen kijken, maar laat je daardoor niet ontmoedigen. Het hoort er een beetje bij. Hopelijk heb je iets aan mijn verhaal. Succes. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 14 dec 2016 14:11 (CET)Reageren