Overleg gebruiker:Maximiliaan

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door BesselDekker in het onderwerp Waarschuwing (2)
Stop

Deze gebruiker heeft misbruik gemaakt van sokpoppen en is daarom geblokkeerd conform de richtlijnen en kan niet meer bijdragen.

Sokpop
Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.


Verwijderen[brontekst bewerken]

Beste Maximiliaan, het eenzijdig verwijderen van {{weg}}-sjablonen is niet toegestaan, maar gebeurt slechts na discussie en instemming op de verwijderlijst. Ik heb het sjabloon teruggeplaatst. Jörgen (vragen?) 23 feb 2006 06:51 (CET)Reageren


Hoi Maximiliaan, zoals ik al aangaf: probeer in de lopende tekst (dus niet een link naar de een of andere website onderaan) aan te geven dat het hoogijslands aandacht heeft gekregen van de pers. En dan niet iets in een lokale krant, maar meerdere artikelen. Bij voorkeur artikelen die elkaar tegenspreken, want dat is interessanter om te lezen (is mijn persoonlijke mening).
Media-aandacht is wat mij betreft een goed hanteerbaar criterium om de doorslag te geven bij twijfel over de wikiwaardigheid van een artikel. Een wetenschappelijk artikel is natuurlijk nog beter, maar dat heb ik voorlopig niet kunnen vinden - hoewel ik er via wetenschappelijke databases wel voor je naar op zoek ben geweest.
Succes!
Sietske Reageren? 27 feb 2006 23:43 (CET)Reageren

Waarschuwing[brontekst bewerken]

Beste gebruiker/sokpop, vanwege uw tendentieuze en bedreigende taal op overleg_gebruiker:Waerth krijgt u hier een waarschuwing, en wel de allerlaatste. Volgende keer vliegt u er middels een blokkade uit. Steinbach 27 feb 2006 23:49 (CET)Reageren


Beschuldigen[brontekst bewerken]

Hallo Maximiliaan,
Ik heb zojuist de discussie over de eventuele verwijdering van het artikel Hoogijslands gelezen. Ik heb me bijzonder gestoord aan de manier waarop u mensen die het niet met u eens zijn van bevooroordeeldheid, manipulatie en dergelijke beschuldigd. Ik erken dat ook sommige andere deelnemers aan de discussie fel reageren, misschien wel te fel, en dan ook beschuldigingen naar u uiten. Toch wil ik u vragen verder geen onvriendelijke uitlatingen te doen over de andere deelnemers aan die discussie.

Ik heb nog een vraag, maar daarvoor maak ik even een nieuw kopje, want dat is een wat ander onderwerp. Johan Lont 28 feb 2006 12:46 (CET)Reageren

Verdraagzame taal[brontekst bewerken]

In de hierboven genoemde discussie over verwijdering van Hoogijslands schreef u:

Voorts wil ik er nog bijzeggen dat het hoogijslands niet gebaseerd is op een extreem rechtse houding. Het predikt verdraagzaamheid voor niet-puristen en vind het zelfs volkomen aanvaardbaar dat een ijslander zijn moedertaal opgeeft ten voordele van het Engels uit economische overweging (zie het voorwoord op het hoogijslands taalcentrum).

Het lijkt of u zegt: "Het Hoogijslands predikt verdraagzaamheid", maar een taal kan natuurlijk niet prediken. Mogelijk bedoeld u dat de uitvinder van het Hoogijslands verdraagzaamheid predikt, of de ontwikkelaars (wie zijn dat dan?) of een vertegenwoordiger van een organisatie die zich voor de verbreiding van het Hoogijslands inzet.

Wie predikt er precies verdraagzaamheid?

Dat wil zeggen als je voor het hoogijslands kiest, kies dan voor de totale oorlog tegen leenwoorden VOOR JEZELF, laat de anderen met rust. Vrije meningsuiting is een fundamenteel recht van de mens en het kiezen of je leenwoorden gebruikt of niet hoort daar bij.

(Ik heb deze pagina op mijn volglijst gezet; u kunt hier reageren. Johan Lont 28 feb 2006 12:46 (CET)Reageren

Wijzigingen in Hoogijslands[brontekst bewerken]

Ik draai alle wijzigingen van u in Hoogijslands terug totdat u deze met onafhankelijke, objectieve en verifieerbare bronnen (dus geen ijslandse links of een email van een mede-purist) kunt onderbouwen. Ik denk dat het artikel in zijn huidige vorm ongeveer het maximaal haalbare is dat op basis van beschikbare bronnen mogelijk is dus doe niet al te veel moeite. Wat betreft de symboliek: wikipedia is geen etalage voor (de inhoud van) uw verzinsels. Daar heeft u een eigen website vvoor en er staat al een link in het artikel. AlexP 28 feb 2006 16:56 (CET)Reageren

De hoogijslandse symboliek bestaat en is even belangrijk al de taal zelf. Het hoort erbij. Anders verwijder je de pagina maar helemaal. De meeste ijslanders kennen deze symboliek en vinden het een interessant gegeven. Maximiliaan.
Of de pagina helemaal wordt verwijderd ligt in niet meer in handen van één enkele gebruiker, dus noch in de uwe, noch in de mijne. En geeft eens bronnen voor uw bewering dat De meeste ijslanders kennen deze symboliek en vinden het een interessant gegeven. Graag een onafhankelijke en verifieerbare bron, zoals bijvoorbeeld een door het Ijslands bureau voor de statistiek uitgevoerd onderzoek waarvan het rapport voor de gemiddelde Nederlandse wikipediaan in een begrijpelijke taal (en dat zijn er best nog veel) verkrijgbaar is. (Nog los van het feit dat indien dat waar is het hooguit een basis voor die bewering vormt en niet perse voor de inhoudelijke opname van genoemde symboliek in het artikel AlexP 28 feb 2006 17:15 (CET)Reageren

Dat artikel over mijn persoon moet weg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![brontekst bewerken]

Waar denken jullie in godsnaam waar jullie mee bezig zijn!(§"!!! Een speciaal artikeltje schrijven waarin ik afgeschilderd word als een fascist!ç((('( Ik gebruik internet om te manipuleren vanaf 1992????????????????????? Ik kocht mijn eerste computer in 1998!!!!!!!!!!!!!!!!! STOIP DIE BULLSHIT TOCH!!!! IK BEN EEN VRIENDELIJK EN MENSLIEVEND MAN!!!!! IK HEET NIET MIGDEJONG OF LIMOWRECK!!!!! DIT NOEM IK NATRAPPEN!!

Ten eerste. Het artikel is gestart door een anoniem. Die net zoveel recht heeft om een artikel te schrijven dan U over een (wellicht niet wiki-waardig artikel) Hoogijslands. Ten tweede is dit artikel genomineerd voor verwijderimg, dus maakt U zich niet druk. Michiel1972 28 feb 2006 23:25 (CET)Reageren
Maximiliaan,
Fijn om te lezen dat u een vriendelijk en menslievend man bent.
Natuurlijk heet u niet Migdejong of Limowreck. Bedoeld u te zeggen dat gebruikers Limowreck en Migdejong zich gedragen als fascisten of dat zij internet gebruiken om te manipuleren? Misschien heb ik u verkeerd begrepen. Hoe het ook zij, het is niet de bedoeling dat hier iemand fascistisch wordt afgeschilderd of van manipulatie beschuldigd. U niet, en zij ook niet. (Uitgezonderd mensen als Mussolini natuurlijk, maar die kwam er zelf voor uit).
Trouwens, over namen gesproken, bent u soms Jozef Braekmans - de bedenker van het Hoogijslands?
Voor zo'n artikel waarin iemand wat negatief wordt voorgesteld, hoeft u ook weer niet te bang te zijn. De lezers van Wikipedia hebben over het algemeen best door, dat iedereen hier wat aan toe kan voegen, dus dat het echt niet allemaal waar is wat er staat - zeker als zo'n artikel al voor verwijdering is voorgedragen.
Groeten, Johan Lont 1 mrt 2006 10:41 (CET)Reageren

Hoogijslands en nog meer...[brontekst bewerken]

Beste Jan, Je hebt de pagina goed aangepast. Ik wil je wel zeggen dat ik het stuk over De Hoogijslandse symboliek er bijgezet heb. Die heb ik met Pétur en Albert ontworpen en is even belangrijk als de taal zelf. Dit is geen vanity, hoop ik. De foto met de vlag heb ik verwijderd.

Luister eens, Jef. Uit het bovenstaande (zowel wat je op mijn overlegpagina schreef als ook "dat artikel over mijn persoon moet weg!!!!!!etc.") krijg ik toch een beetje de indruk dat je niet helemaal hebt begrepen wat Wikipedia nu eigenlijk inhoudt. Voor alle artikelen hier geldt: zo gauw je op "pagina opslaan" hebt gedrukt, is de tekst niet meer van jou. Of je nu de auteur van de taal bent of niet, je hebt precies evenveel over de inhoud van de pagina te vertellen als elke andere wikipediaan, en niemand heeft het recht een artikel als zijn exclusieve eigendom te beschouwen. Als dat is waar je op uit bent, kun je beter een eigen website bouwen.

Het artikel over jouw persoon is al weg, dus daar zou ik me maar geen zorgen over maken. Overigens was het door een anonieme gebruiker ingebracht, die, zoals Johan Lont al aangaf, evenveel recht heeft dat te doen als ieder ander. Overigens kreeg ik er helemaal niet de indruk uit dat je een fascist zou zijn of zoiets, maar dat terzijde.

Als ik je een advies mag geven: neem afstand en laat het liggen. Mijn mening is dat het Hoogijslands op zich relevant genoeg is voor een artikel, en die mening lijkt nu te worden gedeeld door een kleine meerderheid. Er is dus weinig kans dat het gaat worden verwijderd. Maar bemoei je niet meer zo veel met de inhoud, want dat leidt alleen maar tot problemen. Wanneer je iets in Wikipedia inbrengt, neem je er op datzelfde moment ook afstand van. Volgens mij is het artikel in zijn huidige vorm volkomen acceptabel. Al begrijp ik niet waarom die vlag nu ineens weg moest. Enfin, laat het nou maar rusten, en laten we alsjeblieft een einde maken aan deze klucht die al veel te lang heeft geduurd!

Groeten, —IJzeren Jan In mij legge alle fogultjes een ij 1 mrt 2006 10:58 (CET)Reageren

OK, Jan Ik heb weer iets stoms gedaan op de verwijderpagina. Ik ben zo'n gefrustreerde kerel, dat kun je niet geloven, ik ga daar constant gebukt onder en soms wordt het mij te veel en dan flip ik. Het foute in mijn leven is dat het hoogijslands het enige in het leven is wat ik heb, letterlijk, dat is alles. Kun je mijn reacties nu begrijpen. Maximiliaan, jozef Braekmans

Op zich kan ik je reactie best begrijpen, maar dat neemt niet weg dat het niet door de beugel kan. Vermoedelijk word je nu voor korte tijd geblokkeerd. Op zich maakt dat niet zoveel uit: het is gewoon een soort gedwongen afkoelingsperiode en na een poosje kun je gewoon weer vol goede moed aan de slag. Neem nou maar even afstand en laat de zaak verder rusten. Alles wat erover gezegd kon worden is inmiddels al gezegd. Het artikel blijft ongetwijfeld behouden in zijn huidige vorm, en ik geloof niet dat dat een slechte zaak is. Ga nou niet pushen over allerlei symboliek en zo. Het artikel, evenals alle andere artikelen, hoort zich te beperken tot harde, verifieerbare feiten. Wanneer er dingen in staan die pertinent onjuist zijn kun je die natuurlijk veranderen, maar ik raad je sterk aan dat niet te doen; het is in de gegeven situatie verstandiger dat via de overlegpagina te doen. Bovendien is het niet meer jouw artikel!
Al met al ziet het ernaar uit dat alleen de Franse versie wordt verwijderd. Geen slecht resultaat, dunkt mij!
Groeten, —IJzeren Jan In mij legge alle fogultjes een ij 2 mrt 2006 12:49 (CET)Reageren

Waarschuwing (2)[brontekst bewerken]

Wegens (wederom) zeer ongepast en dreigend taalgebruik, zie (o.a.) [1]. Gezien uw voorgeschiedenis draag ik u nu voor voor blokkade. Jörgen (vragen?) 2 mrt 2006 08:59 (CET)Reageren

Het is nu echt genoeg geweest. U wordt voor een week geblokeerd, dan is de discussie over het wel of niet wissen van Hoogijslands voorbij. Steinbach 2 mrt 2006 13:17 (CET)Reageren

En nu opnieuw op het overleg van Migdejong, zie; [2] Dolfy 17 mrt 2006 16:10 (CET)Reageren

*************** is een scheldwoord dat ik op 3 maart 1989 in de Billiart sport pallace te Mortsel aan de toog heb uitgevonden en ik ben er nog steeds apetrots op. Ik gebruik het voor enkel om er TOPEIKELS zoals migdejong mee te omschrijven. Het interesseert me niet of ik geblockt wordt, dat gaat sowieso gebeuren. En voor het nederlands snertartikeltje over het hoogijslands geef ik geen moer meer. Het zit volgepropt met jullie misprijzen voor het fenomeen en het is nu het omgekeerde van een vanity page. Neutraliteit, laat me niet lachen, dat staat niet in Migdejongs, Bessel deckers, Limowrecks of Alex P's woordenboek. **********!!!

Twee weken geblokkeerd, zie bovenstaande. Chip 17 mrt 2006 16:19 (CET)Reageren
Sorry, dat ik de scheldtermen vervangen heb door sterren. Als WP via google zulke woorden laat zien, lijkt mij niet juist.Froggy 17 mrt 2006 20:59 (CET)Reageren
Lijkt me verstandig. Bessel Dekker 25 mrt 2006 20:23 (CET)Reageren