Overleg gebruiker:Mojito

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Jason Boon in het onderwerp Lijn 52 plannen voor in dienst stelling M4 metro-stellen
Hallo Mojito, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.775 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom, groeten, Maarten (overleg) 22 aug 2006 14:25 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Tramlijn 29 (Amsterdam)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Tramlijn 29 (Amsterdam) dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100524 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 25 mei 2010 02:13 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Buikslotermeerplein (metrostation)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Buikslotermeerplein (metrostation) dat is genomineerd door Milliped. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121015 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 16 okt 2012 02:10 (CEST)Reageren

Zijbalk tramlijnen Amsterdam[brontekst bewerken]

Beste Mojito,

ik heb de kleurlijnen van de pagina Zijbalk tramlijnen Amsterdam gemaakt zoals ze ook op de tram staan aangegeven.

Groetjes, Alectra (overleg) 26 sep 2013 23:09 (CEST)Reageren

Postjesweg (metrostation)[brontekst bewerken]

Beste Mojito,

Van uw hand lees ik een al weer wat oudere bijdrage aan het artikel Postjesweg (metrostation):

Het is de bedoeling dat deze nieuwe windschermen en abri's alle huidige massieve stalen windschermen op de bovengrondse stations van de Oostlijn zullen vervangen, als onderdeel van de grootscheepse renovatie van deze lijn, die in 2008 zal moeten starten en vier jaar zal duren.

Het is nu 2015, de werkzaamheden zouden in 2012 moeten zijn afgerond. Weet u hier wellicht meer van? Het zou fijn zijn als deze informatie kon worden geactualiseerd, ik dacht bij de bron te beginnen en dat bent u. ;) – Hartelijk dank voor de moeite. –Frank Geerlings (overleg) 24 aug 2015 19:31 (CEST)Reageren

Beste Frank, dat is inderdaad alweer een tijd geleden. De metrostations van de Oostlijn hebben in 2008-2010 allemaal nieuwe schermen en abri's gekregen en volgens mij zijn dat dezelfde als die nu ook nog steeds op Postjesweg staan. Maar met "de grootscheepse renovatie van deze lijn" in het geciteerde stukje tekst bedoelde ik de Oostlijn. Wellicht was dat niet helemaal duidelijk? De perrons van de bovengrondse Oostlijnstations zijn allemaal vernieuwd. Wat er in de komende jaren op die lijn gaat gebeuren is een vernieuwing van de entrees en van de ondergrondse stations. Wat Postjesweg en de Ringlijn betreft, deze lijn zal als eerste van de nieuwe bewegwijzering worden voorzien. Een uniforme bewegwijzering die uiteindelijk op het gehele metronet (en ook de Noord/Zuidlijn) zal worden toegepast. Dit stond een tijdje terug in een artikel op wijenemenjemee.nl, de informatiesite van de Noord/Zuidlijn. Toevallig reed ik gisteren nog langs Postjesweg, en het viel me op dat de afwijkende witte stationsnaamborden zijn verwijderd. Ik denk dat het daarmee te maken heeft en dat we die nieuwe borden binnenkort wel zullen zien verschijnen. Op het vernieuwde perron van Zuid hangen dergelijke borden al (donkerblauw met wit). Met vriendelijke groet, Mojito (overleg) 26 aug 2015 17:00 (CEST)Reageren
Bedankt voor de reactie! Ik had inderdaad de tekst verkeerd geïnterpreteerd en begrepen dat de lijn waaraan het station Postjesweg ligt werd gerenoveerd. Ik zal even kijken hoe ik het artikel het best kan aanpassen zodanig dat het tijdloos en relevant blijft. Als ik daarin iets verkeerd doe, WP:VJVEGJG. –Frank Geerlings (overleg) 28 aug 2015 12:50 (CEST)Reageren

Interieur M4[brontekst bewerken]

Twee gekoppelde M4 treinstellen waarvan een in de oude kleuren en een in de nieuwe kleuren op het metrostation Heemstedestraat.

Hoi! Een tijdje terug wist je iets te schrijven over de nieuwe stoelen in de M4. Het artikel dat je aanhaalt als bronvermelding zegt daarover echter niks, dat gaat vooral over kleuren en bestickering van buitenaf.

Nu heb ik die stoelen gisteren in het echt gezien (ik was verbaasd, vandaar mijn zoektochtje naar jouw bewerking), dus ze zijn er toch echt. Heb je een andere bron gehad naast wijnemenjemee.nl of lees ik op die site ergens overheen?

Peetz0r (overleg) 31 mrt 2016 10:14 (CEST)Reageren

Lijn 52 plannen voor in dienst stelling M4 metro-stellen[brontekst bewerken]

Hi Mojito, ik zag dat je een tijdje geleden een gedeelte van mijn bijschrift op de pagina van Metrolijn 52 (die in Amsterdam) hebt verwijderd over het feitje dat het eigenlijk de bedoeling was dat ook de M4 toestellen zouden rijden op dat traject. Ik zag vervolgens dat je in de uitleg op de Geschiedenis pagina had gezet dat dit echter nooit was overwogen. Ik vroeg mij af waar je dat vandaan haalt.

Ik kom tot mijn conclusie door verschillende bronnen en waarnemingen;

  • Hoewel de Noord-Zuidlijn gedeeltelijk is gebaseerd (volgens mij) de oude plannen van 1965, was het plan rond '96 echt definitief dat de lijn er zou komen, met als eerste bewijsstuk hiervoor dat bij mij naar voren komt een informatieve video die destijds door de gemeente is geproduceerd. Er zijn vast ook krantenartikelen hierover te vinden. In de video wordt benoemd dat het traject eigenlijk af zou zijn in 2005. Toen hadden ze - lijkt me - nog lang niet nagedacht over vervangende stellen omdat alle stellen nog niet zo verouderd waren (in 2005 waren de tamelijk nieuwe S3/M4 stellen slechts ca. 7 jaar oud), laat staan dat ze toen al de M7 stellen hadden besteld. En natuurlijk werd er niet van uit gegaan dat het project zulke vertraging zou oplopen, wat betekent dat als alles zoals gepland was verlopen en dat het traject in 2005 af zou zijn dat de M4's (en heel misschien de Zilvermeeuwen) er gewoon doorheen zouden rijden. Wat hadden ze anders moeten gebruiken?
  • Het lijkt mij geheel onlogisch dat het nooit de bedoeling was dat de S3/M4 stellen zouden rijden op de Noord-Zuidlijn, maar ze vervolgens wel alvast een gepaste lijnfilm te geven. Zoals je kan zien op de foto's hadden ze al nagedacht over de Noord-Zuidlijn met het maken van de films omdat je duidelijk kan zien dat er een Buikslotermeerplein bordje (omdat ze toen natuurlijk nog niet wisten dat de halte uiteindelijk station Noord zou heten) en een lijnnummer 52 is (inclusief lijnkleur!). Ik kan je zelfs vertellen dat ze altijd hebben rekening gehouden met andere uitbreidingen, hoewel ik daar geen fotobewijs van heb. Ik heb zelf gezien dat sommige films ook de bestemming Schiphol Oost bevatten en lijnnummers 55 en 58 (durf niet zeker te zeggen of ik zelf 56 en 57 heb gezien, maar voor lijn 55, lijn 56, lijn 57 en lijn 58 bestaan er al lijnkleuren). Ik heb nummer 52 zelfs een keer gezien op een sneltram.

Ik probeer niet de wijsneus uit te hangen ofzo, of ruzie te zoeken. Ik was gewoon benieuwd wat jouw bevindingen waren hierover. Oh, en eerlijk de tekst wrapping van de naastliggende paragraaf ziet er beter uit als de bijschrift weer wat langer is. Ik wens je nog een fijne dag voor de rest, en hoop graag van je te horen! :D


- Jason Boon (overleg) 30 okt 2021 03:19 (CEST)Reageren

Hoi Jason, overleg is altijd goed! "Nooit" is misschien iets te hard gesteld, inderdaad.Op oude impressies van de metrostations staan ook M4 stellen getekend. Al moet je architecten-impressies altijd met een korrel zout nemen... de M5's uit de latere impressies, van rond 2011, tonen het gele nummer 54.
Volgens de oorspronkelijke (optimistische) planning uit 1996 had de lijn in 2005 klaar moeten zijn. Toen dacht men waarschijnlijk nog: we kopen nog een extra serie van deze stellen voor die lijn. De eerste waren uit 1996-1997 en een paar jaar later zou je nog een vervolgserie kunnen kopen, wellicht een verbeterde versie. Maar zoals bekend, de opening raakte steeds verder uit beeld. Het werd eerst 2008, vervolgens 2011, 2013, 2017 en uiteindelijk 2018.
Uiteindelijk zou alleen het nieuwe materieel, dat in 2010 werd besteld, op de NZ gaan rijden. Vanwege het beveiligingssysteem (dat pas later ook in het oude materieel zou worden ingebouwd) maar ik kan me ook voorstellen dat de M5, die toch 15 jaar jonger dan de M4 is, aan zwaardere brandveiligheidseisen voldoet, iets wat met die diepe stations wel noodzakelijk is.
Verder weet ik (van GVB'er) dat velen niet zo blij waren met de M4 vanwege het weglaten van een deur per zijde per wagenbak. Waarom men daar ooit voor gekozen heeft, is mij onbekend.
En ja, er hebben twee M4's (76 en 106) wat testen gedaan op de NZ lijn. Waarmee ze er toch ooit zijn geweest. Groeten Peter Mojito (overleg) 30 okt 2021 12:10 (CEST)Reageren
Woah, dit is interesant. Bedankt voor (vlugge) je reactie!
Ik neem aan dat je met "de extra serie uit 1996-1997" de M4 bedoelt? Gezien dat de ringlijn open ging in '97. Was het ook niet zo dat de M5 uiteindelijk op het hele netwerk ging rijden omdat de toestellen die ze hadden besteld net 6 meter te lang (of te kort?) waren voor de perrons op de NZ lijn? Of haal ik nu dingen door elkaar, haha...
Ik vroeg me af of je hiervoor (online) bronnen hebt zodat ik (en anderen die dit tegenkomen) even het kan doorlezen ofzo. Nogmaals, ik probeer niet wijsneuzerig te zijn maar dit lijkt me wel interessant om over te lezen zodra ik niet meer ziek ben (geen zorgen... geen Corona ben ik net achter gekomen!). Ik had toen ik klein was (tot 7 jr.) een dingetje voor het GVB en het openbaar vervoer, en hoewel ik nu meer geïnteresseerd ben met IT is die oude interesse toch gedeeltelijk weer gaan oprakelen dankzij het hebben van een Studenten OV (ik ben denk ik overal in het land geweest met dat ding).
Mocht het je interesse wekken, ik heb al een tijdje geleden foto's gemaakt van de nieuwe haltes op lijn 25. Ik moet nog vanaf Brink uploaden, wat ik hopelijk ga doen nadat ik ben uitgeziekt. Vond het destijds wel leuk om te doen, van allerlei hoeken foto's nemen enzo etc.
- Jason Boon (overleg) 31 okt 2021 17:04 (CET)Reageren