Overleg gebruiker:Rschiedon

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Nederlands Kampioenschap Quizzen
Hallo Rschiedon, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.625 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kameraad Pjotr 3 feb 2007 22:11 (CET)Reageren

Foto's[brontekst bewerken]

Hoi Roel,

dank je wel voor de twee mooi foto's van instrumenten. Geen idee of je het al wist, maar als je meer foto's hebt, zelfs als er nog geen artikel voor is, zijn die van harte welkom! Schiet me alsjeblieft even aan als je grotere aantallen (20+) wilt toevoegen, dan wijs ik je de weg naar Wikimedia Commons. Groet, Siebrand (overleg) 4 feb 2007 16:58 (CET)Reageren

suggesties[brontekst bewerken]

Na het aanbrengen van een aantal correcties in een artikel viel het mij op, dat RONTGENBUIS en MEDISCHE BEELDVORMING zijn ondergebracht bij ATOOMFYSICA. Afgezien van de straling hebben deze niet veel met elkaar te maken. Waarom niet een aparte categorie GENEESKUNDE gemaakt? Voor religie is er tenslotte ook een en dat is helemaal geen wetenschap. Onder geneeskunde kunnen dan vallen ZIEKTEN, BEHANDELINGEN, DIAGNOSTIEK, MEDISCHE TECHNIEK, BEELDVORMING etc. Gezien het aantal verkochte medische encyclopedieën en handboeken, het antal websites komt het mij voor dat veel mensen medische infrmatie willen; het zoeken in wikipedia naar medische items zou veel eenvoudiger worden. Dit geldt ook zeker voor DIERGENEESKUNDE: zeker in Nederland wordt die op een dermate hoog wetenschappelijk niveau beoefend dat deze serieuze aandacht verdient. Uit mijn eigen (35 jarige) ervaring weet ik dat heel veel technieken, apparatuur en terminologie rechtstreeks uit de humane geneeskunde komen. In veel gevallen kan dan ook een verwijzing voldoende zijn. Een voorbeeld: de röntgentoestellen die ik beschrijf zijn dikwijls voormalige ziekenhuistoestellen die nu veterinair in gebruik zijn. Hetzelfde geldt voor anesthesietoestellen, bewakingsapparatuur enz. Ook het chirurgisch instrumentarium dat in de operatikamer wordt gebruikt is identiek. Hier en daar zijn zeer specialistische instrumenten in gebruik voor bijvoorbeeld hartchirurgie (humaan) of castratie van katten. De scheiding tussen humane en veterinaire geneeskunde is dikwijls maar zeer dun! Ik zou dat graag uitgedrukt zien binnen wikipedia.

Ik heb een correctie aangebracht in pagina STENT. De auteur vermeldt dat het een buisje is dat wordt ingebracht in een bloedvat, dus een invasieve techniek. In de volgende regel hanteert hij (of zij?)het begrip niet-invasieve procedure. Dat moet eigenlijk zijn " minimaal-invasieve procedure".

Bij INJECTIENAALD staat een externe link van een hechtnaaldenfabrikant. Behalve het woord " naald" hebben hechtnaalden niets gemeen met injectenaalden! Ik zal een artikeltje maken over hechtnaalden en hechtmateriaal waar de link dan hen moet, maar hoe gaat zoiets?

SUGGESTIE: haal geneeskunde weg uit wetenschap, dat is te algemeen!

GENEESKUNDE

 historie
 anatomie en nomenclatuur
 ziekten
 diagnostiek
     cardiografie
 medische beeldvorming
     röntgendiagnostiek
        CT-scan
     MRI
     echografie
 medische techniek
    instrumenten
    apparatuur
        infusie
        bewaking

Voor diergeneeskunde geldt in principe dezelfde indeling.

Nou, een heel verhaal. Ik hoop op een snelle reactie.

Rschiedon 22 feb 2007 16:17 (CET)Reageren

Beste Roel,
Volgens mij is dit de eerste reactie na een ruime maand. Een korte tip, dergelijke suggesties kun je beter op de overlegpagina's bij een artikel plaatsen. De meeste mensen kijken hooguit op de overlegpagina behorend bij het artikel of de categorie zelf. Het is puur toeval dat ik op deze plek terecht kwam (eigenlijk alleen omdat ik het artikel hechtnaald bekeken en qua layout aangepast had).
groeten, Frederik Beuk 7 apr 2007 07:54 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Partiële drukwaarde[brontekst bewerken]

Beste Rschiedon, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Partiële drukwaarde. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071031 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 1 nov 2007 01:10 (CET)Reageren

Verwijderingsnominatie Nederlands Kampioenschap Quizzen[brontekst bewerken]

Beste Rschiedon, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Nederlands Kampioenschap Quizzen. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071107 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 8 nov 2007 01:03 (CET)Reageren