Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Sjoukje Drenth

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Kwiki in het onderwerp Reactie op reactie
Hallo Sjoukje Drenth, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.356 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Siebrand 18 feb 2007 14:46 (CET)Reageren

Welkom[brontekst bewerken]

Beste. U voegt informatie toe aan verschillende artikelen die niet erg op prijs wordt gesteld. Het is nl. een link naar een (uw), vermoedelijk, commerciele website, en dat vinden we niet zo fijn bij wikipedia. Die worden dan ook weer verwijderd. Ook dezelfde link plaatsen op verschillende artikelen wordt niet fijn gevonden. Wat u wel kunt doen, en wat zeer op prijs zou worden gesteld, is dat u de tekst in de verschillende artikelen kritisch bekijkt en er eventuele verbeteringen in aanbrengt. Natuurlijk zouden artikelen over hoe je uit psychologisch afhankelijke en schadelijke situaties kunt komen ook zeer op prijs worden gesteld. VanBuren 18 feb 2007 16:23 (CET)Reageren

Tip: er zijn, v.z.i.w., nog geen artikelen over exitcounseler en exitcounseling. Dat zou zeer behulpzaam zijn. VanBuren 18 feb 2007 16:29 (CET)Reageren

Beste, Een beetje late reactie nog, maar voor alle duidelijkheid van de context waarin uw bericht aan mij valt nog dit: Dank voor uw tip. U weet dat ik onmiddellijk iets over exitcounseler en exitcounseling heb toegevoegd. Ik heb inderdaad indertijd een poging gedaan om een informatieve website over destructieve controletechnieken e.d. toe te voegen aan verschillende artikelen. Er is mijns inziens geen sprake van een commerciele website. Integendeel. De bedoelde website geeft gratis en voor niets iedereen die dat wil informatie over de mogelijke impact van destructieve controletechnieken. Het geeft wel een ander licht op bepaalde zaken dan in de artikelen waaraan ik het destijds toe wilde voegen gewenst lijkt te worden, denk ik.

Groet,

Sjoukje Drenth.


Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.

Waarschuwing[brontekst bewerken]

Op het gevaar af gemeen over te komen ga ik de boodschap die hierboven staat nog eens wat helderder neerzetten. U probeert commercieel gewin te behalen op Wikipedia. Dat is misbruik. Doordat U teksten als "In Nederland is Sjoukje Drenth Bruintjes een welbekende exitcounselor" en "Ze is vanwege haar intrigerende visie en bijzondere wijze van hulp verlenen een veelgevraagd spreker op congressen voor professionals in de gezondheidszorg" op Wikipedia plaatst verlaagt U de kwaliteit van deze encyclopedie. Ik geef U hierbij een waarschuwing. Mocht U doorgaan met dit gedrag dan zal ik een blokkade aanvragen. Ik hoop dat U bereid bent om kennis te delen zonder Wikipedia als advertentiemogelijkheid te misbruiken. Gegroet, Kwiki overleg 24 dec 2009 18:51 (CET)Reageren

Reactie op bovenstaande: Het spijt me oprecht dat mijn poging om informatie toe te voegen aan wikipedia betreffende mijn kennisterreinen door sommigen blijkbaar zoals hierboven vermeld wordt opgevat. Mijn motivaties voor het toevoegen van kennis, daar waar deze ontbreekt, spruiten voort uit een integere attitude: mensen van informatie voorzien, vooral de mensen die daar vanwege de ernst van hun problematiek naar op zoek zijn. Ik ben het niet eens met het oordeel van degene die mijn informatie heeft geschrapt, maar leg me neer bij de consequenties van de wijze waarop wikipedia werkt. Succes verder.

met vriendelijke groet, Sjoukje Drenth

Reactie op reactie[brontekst bewerken]

Beste Sjoukje,

Het is absoluut niet mijn bedoeling U hiermee te ontmoedigen, sterker nog, ik nodig U van harte uit om kennis te delen via Wikipedia. Er zijn, ook op Uw vakgebied, nog grote hiaten binnen de Wikipedia artikelen en ook veel mogelijkheden om nieuwe artikelen te starten.

De waarschuwing was dan ook uitsluitend gericht tegen promotionele werkzaamheden ten behoeve van klantenwerving en niet tegen deelname aan Wikipedia. Ik ben, net als U, een gewone gebruiker. Ik heb dus geen speciale bevoegdheden en sta niet hoger in de hiërarchie. U hoeft zich dan ook niet neer te leggen bij mijn bewerkingen maar U kunt deze, als U ze onterecht vindt, gerust terugdraaien; een ander zal dan ter zijner tijd beoordelen of dit terecht is geweest.

Bijna alle informatie kunt U dan ook zonder bezwaren toevoegen behalve waar deze gericht is op het verwerven van klanten.

Op het artikel: Oppositie tegen nieuwe religieuze bewegingen en sekten heb ik de link naar Uw website verwijderd.

Op het artikel: Christelijke Gemeente Nederland heb ik de link naar Uw andere website verwijderd.

Op het artikel: Loverboy (pooier) heb ik de link naar een website van U verwijderd.

In het artikel: Exitcounseling heb ik twee bewerkingen gedaan: 1 en 2. Ik meen daarbij geen nuttige informatie verwijderd te hebben.

Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 27 dec 2009 22:18 (CET)Reageren

Reactie op reactie op ..etc.: Beste ? Kwiki,

Fijn dat u mij uitnodigt om mijn kennis te delen op wikipedia. De websites die u heeft verwijderd zijn inderdaad websites van mijn hand. (Overigens ben ik niet altijd degene die een link naar mijn websites heeft geplaatst. Ook anderen, mensen die ik niet persoonlijk ken, verwijzen naar de informatie op mijn websites. U heeft stelselmatig overal in wikipedia linken die naar een website van mij verwijzen, verwijderd) Met die websites heb ik de bedoeling om mijn kennis over destructieve controletechnieken en bijvoorbeeld mijn aanpak en visie op het terrein van de problematiek van slachtoffers van loverboys, te delen. Ik doe dat vooral, omdat ik zelf, lang geleden, heb ervaren hoe fijn het is eindelijk iemand te vinden die begrip heeft voor hetgeen slachtoffers van destructieve controle overkomt en ook omdat ik met alleen al die informatie op die websites, veel mensen help om hun situatie te begrijpen als ze slachtoffer zij van destructieve controle. Die informatie is gratis en voor iedereen beschikbaar. Velen vinden die informatie nuttig. Zo ook de bezoekers van mijn workshops en lezingen in mijn praktijk, bij Medilex, Pretty Woman en andere organisaties. U bekijkt mijn websites helaas vanuit de door u duidelijk vermelde invalshoek. Dat is uw goed recht. Ik ben een andere mening toegedaan dan de uwe. Mijn invalshoek is een geheel andere dan de uwe. Zoals reeds eerder aangegeven, vind ik dat ik met mijn websites over destructieve controle en loverboys problematiek mensen informatie en mentale ondersteuning geef. Het is jammer, vind ik, dat u met uw invalshoek deze informatie uit wikipedia heeft geschrapt terwijl wikipedia n.b. hier en daar wel begrippen en teksten van mij en mijn websites gebruikt. Wellicht zou het charmanter zijn geweest, indien u, voordat u was gaan schrappen, eens contact met mij had opgenomen om uw opvatting richting mij te ventileren en mijn bedoelingen en perceptie daarover van mij te vernemen. In ieder geval zou ik dat zeker op prijs hebben gesteld en was er misschien een andere oplossing gekomen.

Jammer dat het zo gelopen is. Ik wou het hierbij maar laten.

Met vriendelijke groet, Sjoukje Drenth.

Beste Sjoukje,
Informatie is zeer gewenst op wikipedia, links naar externe websites echter een stuk minder. Wij gaan er van uit dat mensen, als ze meer externe websites over een onderwerp willen vinden, een zoekmachine zoals Google gebruiken.
Er zijn veel mensen die Wikipedia misbruiken om klanten te werven. Als U de informatie op Uw website beschikbaar wil stellen aan Wikipedia en wil vrijgeven onder de op Wikipedia gebruikte licentie kunt U eens kijken op Wikipedia:OTRS. Op deze wijze kunt U teksten waarvan U het copyright bezit vrijgeven voor gebruik op Wikipedia. Ook hierbij geldt dat promotionele teksten aangepast moeten worden omdat dit een encyclopedie is, en geen reclamefolder.
Met vriendelijke groet,
Kwiki overleg 28 dec 2009 17:33 (CET)Reageren

Dag kwiki,

Een aantal jaren geleden ben ik spontaan en met plezier begonnen mijn medewerking te verlenen aan wikipedia. De vermelding van mijn naam en websites bij delen van teksten over loverboys en destructieve controletechnieken e.d. waren bedoeld als het bieden van informatie, maar ook als bronvermelding. De wijze waarop wikipedia werkt in combinatie met de door u gehanteerde invalshoek bij het beoordelen van mijn motivaties en websites en het door u wissen van de informatie die ik probeerde te geven, maken dat het voor mij niet mogelijk is om met plezier aan wikipedia mee te werken. Dat vind ik wel jammer. Maar zoals eerder vermeld: Ik leg me daarbij neer.

Succes verder.

Sjoukje Drenth Bruintjes.