Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Thomasbarban

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door MartinD in het onderwerp Tikje stellig!
Hallo Thomasbarban, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.360 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 9 sep 2009 11:25 (CEST)Reageren

Tikje stellig![brontekst bewerken]

Hoi Thomasbarban, welkom bij Wikipedia. Ik zie net je wijzigingen bij Private equity.

"Leningen worden in feite alleen gebruikt bij overnames van gevestigde, volwassen bedrijven en bedrijven die aan deze leningen kunnen voldoen. Feit blijft dat geen enkel bedrijf direct ten onder is gegaan aan dergelijke financieringsstructuur en dat veel bedrijven gemiddeld juist efficiënter zijn geworden door de disciplinerende werking van een schuldenstructuur."

Nounou... Ik meen ook wel eens gelezen te hebben dat het overgenomen bedrijf dan blijkt te zijn opgezadeld met een gigantische schuld, en dat het de lasten daarvan alleen maar kan voldoen door zichzelf helemaal uit te kleden, en masse mensen te ontslaan, en meer van dat soort maatschappelijk weinig verdedigbare zaken. Om dan alleen maar te praten over "disciplinerende werking van een schuldenstructuur"... Dat is wel erg superdesuper Angelsaksisch aandeelhoudersbelang-gaat-voor-alles en zolang-de-bonussen-betaald-worden-doet-het-er-verder-niet-toe-hoeveel-labor-er-uit-geschopt-wordt-want-dat-zijn-alleen-maar-kostenposten. Ik heb geen idee of het je bedoeling is om die indruk te wekken, maar zo komt het op mij over. Mag ik je verzoeken toch enige nuancering aan te brengen? Groet, MartinD 14 sep 2009 21:05 (CEST)Reageren