Overleg gebruiker:Thomasdenew

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Thomasdenew, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.034 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Wikipedia is een encyclopedie. Hierboven kunt u lezen aan welke eisen bijdragen aan de encyclopedie moeten voldoen. Wikipedia geeft geen momentopnames die over een half jaar of een jaar weer achterhaald zijn: we vermelden hier graag informatie die houdbaar is. Om die reden kan men woorden als "huidig" ook maar beter mijden, omdat "huidig" over een jaar niet meer huidig is, en de tekst er dan nog steeds staat. Om diezelfde reden is het buitengewoon ongewenst om de "huidige programmering" van een zender hier neer te zetten. Die informatie kunt u prima kwijt op uw eigen website; als het daar niet wordt bijgehouden, is dat uw eigen verantwoordelijkheid; in de encyclopedie heeft zulke efemere informatie geen plek.

Dat u geen commerciële organisatie bent, betekent niet dat u geen reclame voor uzelf kunt maken. De stukken die u allemaal in het artikel over uw zender had vermeld, en die inmiddels ook weer verwijderd zijn, hadden wel degelijk een wervend karakter. Ook al vervult u een overheidstaak, dat kan niet gebruikt worden als rechtvaardiging om reclame voor uw zender op Wikipedia te plaatsen. Daarbij is het niet het beleid van de Nederlandse overheid wat bepaald wat er op de Nederlandstalige versie van Wikipedia wordt geaccepteerd en wat niet. Ik hoop dat u zich nu eerst wilt gaan verdiepen in de handleiding voor de encyclopedie, zoals u die kunt vinden in de hierboven gegeven links, alvorens de encyclopedie opnieuw als programmagids en verlengstuk van uw eigen website te beschouwen. Veel succes! WIKIKLAAS overleg 16 dec 2014 16:57 (CET)[reageer]

Vandaag plaatste u voor de tweede keer een lijst van oud-medewerkers (en niet oude-medewerkers) in het artikel. Dat lijkt veel op name-dropping: de relevantie ergens van aantonen door onderwerpen en personen te noemen die eraan gelinkt kunnen worden. Maar daarmee is dit nog geen relevante informatie.
Het zou anders zijn als RTV-NH een beleid had om talent op te sporen en dat op te leiden voor werk in Hilversum. Dan zouden die oud-medewerkers het resultaat zijn van een plan, van gericht beleid. Terwijl het omgekeerde vermoedelijk eerder het geval is: de omroep ziet de beste medewerkers met lede ogen naar Hilversum vertrekken.
Zoals het nu is in omroepland, kan elke iets langer bestaande regionale omroep zo'n lijst van naar Hilversum vertrokken ex-medewerkers produceren. Misschien leuk om in het artikel over die ex-medewerkers te lezen dat ze ooit bij de ziekenomroep begonnen zijn, daar zijn weggeplukt door RTV Noord-Holland, en vervolgens zijn doorgestroomd naar de TROS. Maar voor de omroep zelf zijn ze eigenlijk nauwelijks relevant als ze er niet meer werken. De vraag moet zijn: zou een lezer op zoek gaan naar het artikel over RTV NH om uit te vinden welke presentatoren daar ooit zijn begonnen? Het antwoord is volgens mij dat een lezer hooguit geïnteresseerd is waar een specifieke presentator ooit begonnen is, en dan kijkt in het artikel over die presentator. WIKIKLAAS overleg 12 jan 2015 17:35 (CET)[reageer]