Overleg gebruiker:TristanDevos

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo TristanDevos, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.824 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hartelijk welkom op Wikipedia! Als je vragen hebt, dan mag je ze gerust aan mij stellen. Met vriendelijke groeten, GreenDay2 18 okt 2017 17:34 (CEST)Reageren

Aantal bewerkingen op één artikel[brontekst bewerken]

Beste TristanDevos,

Bedankt voor je bijdragen. Je hebt kort na elkaar op dezelfde pagina meerdere bewerkingen gedaan. Iedere bewerking telkens apart opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een pagina echter onoverzichtelijk en vergroot bovendien de kans op bewerkingsconflicten. Daarom is het handiger meerdere bewerkingen in één keer te doen. Ook worden bijdragen van IP-gebruikers op een controlelijst geplaatst, waarmee de controle onnodig op kan lopen.

Door bovenaan de pagina op bewerken te klikken (in plaats van boven een kopje) is die in één keer te bewerken. Door daarna eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe de pagina er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop te gebruiken meerdere bewerkingen doen, vóórdat je op de knop Wijzigingen publiceren drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! - M.v.g. - Richardkiwi 22 okt 2017 22:42 (CEST)

Beoordelingsnominatie Groot-Bijgaarden (tramhalte)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Groot-Bijgaarden (tramhalte) dat is genomineerd door Rode raaf. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171022 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 23 okt 2017 02:01 (CEST)Reageren

Groot-Bijgaarden (tramhalte)[brontekst bewerken]

Beste TristanDevos, misschien is het handig om een artikel eerst in een kladblok aan te maken. De categorie moet je dan nog even verborgen houden. Je kunt bijvoorbeeld een andere tramhalte als voorbeeld nemen, zoals Churchill (tramhalte). Dan kopieer je de inhoud naar het kladblok en wijzigt de informatie naar de gewenste tekst en afbeeldingen. Als het goed is zie je een kladblok staan rechtsboven. Als je die niet ziet kun je die ook aanmaken, bijvoorbeeld door hier op te klikken en te bewerken: Gebruiker:TristanDevos/Kladblok. Mvg, - Inertia6084 - Overleg 23 okt 2017 11:34 (CEST)Reageren

Sjabloon:Zijbalk tramlijn T3 Gent[brontekst bewerken]

Sorry dat ik je eerste versie overschreef. ik had namelijk een ongeveer afgewerkte versie klaar :-) DovaModaal (overleg) 6 jan 2024 20:57 (CET)Reageren

Tramlijnen 3 versus T3 (Gent): verschillende onderwerpen horen in verschillende artikels[brontekst bewerken]

Dag Tristan,

Op wikipedia behandelen we verschillende onderwerpen in verschillende artikels, we maken geen artikels op basis van het cijfer 3

Kun je volgende onderwerpen dus gescheiden houden, want behalve het cijfer "3" is er geen direct verband tussen de twee qua lijnvoering of een of andere historische overgang van de ene in de andere:

Tramlijn T3 (Gent), de tramlijn sinds begin 2024

Tramlijn 3 (Gent, historisch) Ik zal je helpen door je pogingen van vanmorgen te verhuizen naar de tweede pagina, die daarmee dankzij jouw tekst een volwaardige pagina zal worden

Als je vind dat hierin meer duidelijkheid moet komen, moet je dat op een andere manier doen dan wat je voorheen probeerde door bovenstaande verschillende onderwerpen te mengen, Je kunt dat bijvoorbeeld oplossen door de daarvoor bedoelde doorverwijs-sjablonen bovenaan een pagina zetten. Er bestaat hiervoor ook al een algemene doorverwijspagina Tramlijn 3.. en een specifieke doorverwijspagina .Tramlijn 3 (Gent) Je hebt die laatste doorverwijspagina, die tot doel heeft duidelijkheid te scheppen, vanmorgen overschreven door een doorverwijzing naar een van bovenstaande artikels

Dit is niet hoe wij op Wikipedia omgaan met doorverwijspagina's. Ik zal van die doorverwijzing dus terug een doorverwijspagina maken, die gebruiken we op Wikipedia om duidelijkheid te scheppen tussen verschillende onderwerpen.

DovaModaal (overleg) 1 mei 2024 13:41 (CEST)Reageren

Dag Dova,
Ik begrijp uw redenering, maar ikzelf zie het wel anders aan. Voor mij is tramlijn T3 de opvolgdr van tramlijn 3 omdat in beide gevallen het de derde tramlijn is van de tramlijnen in Gent. Ook als er volgens jou geen link is tussen tramlijn T3 en tramlijn 3, dan zou er volgens jou ook geen link mogen zijn tussen tramlijn T1 en tramlijn 1, tramlijn T2 en tramlijn 2 en tramlijn T4 en tramlijn 4. Op een gegeven moment ga je zoveel pagina’s creëren dat er enorm veel verwarring gaat gezaaid worden. Het is daarom dat het gewoon beter is om alles gewoon simpel te houden voor de artikellezers.
Met vriendelijke groeten,
Tristan Devos TristanDevos (overleg) 1 mei 2024 14:06 (CEST)Reageren
Voor Wikipedia is tramlijn T3 niet de opvolger van tramlijn 3. Er zit 54 jaar tussen, het traject is totaal verschillend en er zit geen enkele historische overgang in. Het enige dat Wikipedia doet om dit soort bijna-synoniemen samen te zetten is het maken van een doorverwijspagina, zoals ik juist terug hersteld heb.
Tramlijn T4 is een heel ander geval: die ontstond begin dit jaar van de ene dag op de andere uit 4, met exact dezelfde ingekorte lijn, haltes en nummer. Daar zetten we alles samen in een artikel. De verlenging/wijziging later deze zomer beschouwen we als een wijziging van een bestaande lijn, in hetzelfde artikel.
Over T2 kun je discussiëren, maar veel gebruikers herkennen lijn T2 als opvolger van lijn 2. DovaModaal (overleg) 1 mei 2024 14:52 (CEST)Reageren
Dag Dova,
Het was nooit mijn intentie om te zeggen dat tramlijn T3 direct de opvolger is van tramlijn 3. Ik bedoelde eigenlijk dat tramlijn T3 de opvolger is van buslijn 3, die opgeheven werd op dezelfde dag dat tramlijn T3 ontstond en aangezien buslijn 3 zonder twijfel de opvolger is van tramlijn 3, is tramlijn T3 indirect ook de opvolger van tramlijn 3. Dus ja, wanneer je het hebt over het opheven van tramlijn 3 54 jaar geleden, vergat je waarschijnlijk de buslijn 3 die als opvolger diende. Nu dat die buslijn is opgeheven, is het gewoonweg onlogisch om tramlijn T3 niet als opvolger te zien, aangezien er geen bussen of trammen niet meer zullen zijn met het nummertje 3, behalve tramlijn T3. Het is namelijk de enige opvolger van buslijn 3 en indirect van tramlijn 3. Mocht buslijn 3 nog bestaan, dan zou T3 nooi bestaan hebben, aangezien het opkomen van T3 direct gecorreleerd is met het verdwijnen van buslijn 3. Ik hoop dat je deze redenering snapt. Zo niet, laat het mij dan weten. Ik zoek trouwens ook geen beef met u, ik wil u gewoon uitleggen waar mijn redenering vandaan komt. We zijn allebei mensen die actief op Wikipedia bezig zijn en ik vind dan ook dat we mekaar moeten kunnen verstaan, ook al hebben we onenigheden met elkaar in verband met deze wikipediapagina. Laten we hier niet een te grote fuss van maken, want dat zou ons beide slecht uitkomen. Ik hoop gewoon dat we elkaar kunnen begrijpen en nog verder samen kunnen werken aan deze soort pagina’s.
Met vriendelijke groeten, Tristan Devos TristanDevos (overleg) 1 mei 2024 18:00 (CEST)Reageren
Over Tramlijn T3 (Gent): Ik zie dat je opnieuw hebt geprobeerd in dit artikel de bovenstaande twee verschillende onderwerpen (tramlijnen met 54 jaar verschil en met een totaal ander traject, ander lijnkleur...) te vermengen. Dit is niet hoe we op Wikipedia verwarring vermijden, dat doen we met de doorverwijspagina's zoals diegene die ik hierboven al vermeldde.
Ik heb dus opnieuw de versie van gebruiker MichielDMN van maart teruggezet, en zal dit blijven doen met zaken die ingaan tegen de filosofie van onze encyclopedie.
Er is echter wel een andere manier om aan jouw verwarring tegemoet te komen. Als jij vindt dat die Gentse doorverwijspagina, https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Tramlijn_3_(Gent)&action=edit de boel enkel verwarrender maakt, dan is er misschien een mogelijkheid die doorverwijspagina volledig te schrappen, aangezien ik sinds gisteren (op basis van jouw tekst) het artikel Tramlijn 3 (Gent, historisch) gemaakt heb. Laat weten of dit jouw probleem zou oplossen, dan zetten we die procedure in gang. DovaModaal (overleg) 2 mei 2024 10:40 (CEST)Reageren

Bij de hoofdtekst over een historische tramlijn geen "zie hoofdartikel" plaatsen naar een compleet andere, huidige tramlijn[brontekst bewerken]

Dag Tristan, over het artikel Tramlijn 3 (Gent, historisch) dat, zoals hierboven uitgelegd, gevuld is op basis van jouw eigen tekst, en gaat over de tramlijn 3 die tot 1969 reed:

Bij een sectie over de historische tramlijn 3 een doorverwijzing "zie hoofdartikel" leggen dat echter gaat naar de naam van een compleet andere moderne tramlijn T3 (vanaf 2024) is verkeerd. Het "hoofdartikel" over deze historische tramlijn 3 is dit artikel zelf.

Ik maak jouw verkeerde wijziging daarom ongedaan, net zoals de andere gebruikers die dit eerder gedaan hebben, dat zullen blijven doen. DovaModaal (overleg) 2 mei 2024 09:24 (CEST)Reageren

Er werden verschillende artikels over Gentse buslijnen genomineerd voor verwijdering[brontekst bewerken]

Dag Tristan,

ik weet niet of jij iets te maken hebt met de anonieme gebruiker:81.82.251.2, maar dit zal jou zeker ook aanbelangen.

Ik zie dat er (door anderen) verschillende pagina's over Gentse buslijnen genomineerd werden voor verwijdering, en verwijderd. De argumenten hiervoor vind je bij de beoordeling:

Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20240508#Buslijnen Gent

Je kunt van die discussie leren hoe Wikipedia werkt. als je hierover nog vragen hebt, kun je die aan mij stellen door hier te antwoorden.

Het is daarnaast geen goed idee om zonder in te loggen (anoniem) veel bewerkingen te doen zoals jij regelmatig doet. Dan verberg je aan andere gebruikers het verband tussen jouw verschillende bewerkingen, en riskeer je nog sneller dat alles gewoon wordt teruggedraaid. DovaModaal (overleg) 9 mei 2024 11:16 (CEST)Reageren