Overleg gebruiker:Unit371~nlwiki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door BesselDekker in het onderwerp Gayromeo
Hallo Unit371~nlwiki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.932 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

SieBot 8 aug 2007 17:50 (CEST)Reageren

Gayromeo[brontekst bewerken]

Beste Unit371,

Omdat het soms wel, soms niet wordt gewaardeerd als mensen bij een andere bekende naam worden genoemd, neem ik het zekere voor het onzekere en spreek je maar aan met je gebruikersnaam.

Schrik niet: ik heb, als je dit leest, het artikel Gayromeo draconisch herschreven. Dat valt altijd terug te draaien, maar zoals je weet, was er bezwaar tegen de bestaande vorm, en terugdraaien zou dus weleens kansloos kunnen zijn. Overigens beslis ik dat niet: dat hangt af van de discussie op de Verwijderpagina.

Ik zou je willen vragen of je je in mijn wijzigingen kunt vinden; uiteraard is er uitgebreid discussie over mogelijk, en zijn ook aanpassingen zeer goed denkbaar. Laat ik om de helderheid van die eventuele discussie te bevorderen, allereerst mijn motieven te geven voor mijn veranderingen.

  • De doelgroep van een encyclopedie is een algemeen lezend publiek, dat algemene informatie wil over ongeacht welk belangwekkend onderwerp.
  • De doelgroep van het bestaande artikel lijkt eerder te zijn: de gebruiker van Gayromeo, of de aspirant-gebruiker.
  • Het bezwaar is dan niet dat het artikel is gericht op slechts een deel van het algemeen lezend publiek (dat zal altijd zo zijn), maar wel dat het tekstdoel anders is dan gebruikelijk, en daarmee afwijkend.
  • Op een aantal zaken wordt zeer in detail ingegaan, terwijl juist de grote lijnen voor de encyclopedielezer belangrijk zijn.
  • De focus is wel erg op Gayromeo gevestigd, ten nadele van het Umfeld en van andere datingsites, en daardoor is bij collega's de indruk ontstaan dat hier van reclame sprake is.
  • Doordat je alleen aan dit artikel hebt gewerkt, wordt die indruk nog versterkt.

Met deze overwegingen in gedachten heb ik de herschrijving gepland. Wellicht ten overvloede wil ik graag herhalen dat ik het artikel als initiatief sympathiek vind, en dat mijn bewerkingen zijn bedoeld als pogingen het aanvaardbaar te maken voor de collega's, dus niet om het vleugellam te maken.

Ik zal jouw overlegpagina blijven volgen, en hoop op je reactie hier. Overigens kan dat desgewenst ook op Overleg:Gayromeo. Als je wilt weten wat je met mij voor "vlees in de kuip" hebt, zou je altijd eens op mijn naam hieronder kunnen klikken, dan kom je op mijn gebruikerspagina.

Ten slotte: juist het feit dat je alleen aan dit artikel hebt gewerkt, heeft een paar nadelen. Ten eerste: al doende leren we de stijl en schrijfwijze aan die gewenst zijn op de wiki; pas na een aantal artikelen zijn we daarmee vertrouwd. En ten tweede: juist als dit je enige artikel is, kan ik me voorstellen dat een afwijzing wat hard aankomt. Dat is niet zo bedoeld, maar het is moeilijk te vermijden. Laat je er niet door ontmoedigen! Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 17 aug 2007 16:57 (CEST)Reageren

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 05:50 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 23:43 (CEST)