Overleg gebruiker:WimVoorbij

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door RonnieV in het onderwerp Sjoelen, spelvarianten en bronnen
Hallo WimVoorbij, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.957 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Moyenne[brontekst bewerken]

Er is inmiddels een aantal maal op Sjoelen een aantal specifieke spelvarianten toegevoegd. Maar steeds zonder bron, en ook als je een bron gaat zoeken, vind je meestal niets. Daarmee lijkt zo'n variant niet boven het niveau van "kroeg-spelletje" te komen. Het steeds maar weer terugzetten als het verwijderd is, is dan niet de bedoeling. Is er een bron voor deze variant? Edoderoo (overleg) 10 aug 2018 18:02 (CEST)Reageren

Herhaalde oproep. Wikiwerner (overleg) 12 aug 2018 22:39 (CEST)Reageren
Herhaalde herhaalde oproep. Wikiwerner (overleg) 13 aug 2018 12:55 (CEST)Reageren

Sjoelen, spelvarianten en bronnen[brontekst bewerken]

Beste WimVoorbij,

In het artikel Sjoelen heb je een (eerder verwijderde) lijst van allerlei varianten van de sjoelsport toegevoegd, waarbij je jezelf als bron opgeeft. In Wikipedia hechten we aan relevante, onafhankelijke en verifieerbare bronnen. Is er bijvoorbeeld een door de Sjoelbond uitgegeven publicatie waarin (al) deze varianten beschreven worden? En vallen deze alle nog onder de sjoelsport, of onder het spelletje sjoelen?

De manier waarop je je eigen naam in de beschrijving naar voren bracht, leek erg bedoeld te zijn om jezelf te promoten. Daar is Wikipedia nadrukkelijk niet voor bedoeld.

Daarnaast denk ik dat je, met al deze spelsystemen, het artikel uit balans trekt. Het artikel gaat over sjoelen in het algemeen. Mochten al deze spelsystemen een beschrijving verdienen, dan is het mogelijk te overwegen om deze in een (sub)artikel te beschrijven. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 13 aug 2018 13:05 (CEST)Reageren