Palingsoundmuseum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Palingsoundmuseum
Palingsoundmuseum
Locatie Paviljoen Smit-Bokkum, Volendam
Coördinaten 52° 29′ NB, 5° 4′ OL
Type muziekhistorisch museum
Thema palingsound
Openingsdatum 13 mei 2005
Detailkaart
Palingsoundmuseum (Nederland)
Palingsoundmuseum
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het Palingsoundmuseum is een museum in de Noord-Hollandse plaats Volendam. Het besteedt aandacht aan de ontwikkeling van de muziek in Volendam sinds 1905, inclusief de palingsound sinds de jaren zestig.

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Panelen met foto's en toelichtende verhalen geven een historisch overzicht. Er wordt fotomateriaal van vroege muzikanten getoond, zoals van de fanfare en de EVA-band, en achtergronden van lokale muzikale families. Ook komen er allerlei vertegenwoordigers van de palingsound aan bod, zoals The Cats, Left Side, BZN en Nick & Simon.

Daarnaast toont het allerlei memorabilia, zoals muziekinstrumenten, platenhoezen, platina en gouden platen, andere muziekprijzen, beeldjes, foto's en video-opnames. De collectie is tot stand gekomen met hulp van giften van lokale artiesten.

Het museum werd op 13 mei 2005 geopend door de palingroker en eigenaar Jan Smit, onder aanwezigheid van artiesten als de zangers Jan Smit en Piet Veerman en verschillende leden van BZN. Het is gevestigd in een paviljoen aan Het Marinapark, boven het visrestaurant met palingrokerij van de museumeigenaar Smit.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Blik in het museum
Blik in het museum
Blik in het museum
Blik in het museum

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Palingsoundmuseum van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.