Portaal:Esoterie/Uitgelicht 32

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Graaf van Saint-Germain

De Graaf van Saint-Germain (vermoedelijk gestorven op 27 februari 1784) was een avonturier, uitvinder, amateur-wetenschapper, violist, amateur componerend musicus en mysterieus persoon met een klein vertoon voor alchemistische vaardigheden. Sinds zijn vermoedelijke dood hebben verscheidene occulte verenigingen hem als voorbeeld geadopteerd en hem als machtige verschijning ervaren en hebben meerdere personen zich uitgegeven voor de Graaf van St-Germain.

Volgens de leer van de Verheven Meesters is zijn naam afkomstig van het Latijnse Sanctus Germanus (Heilige Broeder), de naam die hij zelf gekozen zou hebben bij zijn spirituele transformatie tot Verheven Meester. Hij is ook bekend onder een aantal andere namen, waaronder de Markies van Montferrat, Comte Bellamarre of Aymar, Chevalier Schöning, Chevalier Weldon (Welldone), Comte Soltikoff, Graaf Tzarogy en Prins Rákóczi.

Leven[brontekst bewerken]

De identiteit en achtergrond van St. Germain zijn gehuld in mysterie, wat heeft geleid tot speculaties over zijn afkomst en voorouders. Volgens Prins Karel van Hessen-Kassel beweerde St. Germain tegen het einde van zijn leven de zoon te zijn van Frans II Rákóczi, de prins van Transsylvanië, en diens eerste vrouw, prinses Amalia van Hessen-Theinfeld. Deze theorie is het meest geaccepteerd. Volgens een andere theorie is St. Germain de buitenechtelijke zoon van Maria Anna van Beieren, de weduwe van Karel II van Spanje, terwijl weer een andere theorie hem voorstelt als de zoon van de koning van Portugal.