Portaal:Sciencefiction/Uitgelicht/43

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Uitgelicht[brontekst bewerken]

Speelgoedversie van de SPV. een veelgebruikt voertuig in de serie

Captain Scarlet and the Mysterons (kortweg "Captain Scarlet" genoemd) is een Britse sciencefictionserie uit de jaren 1960 met marionetten in de hoofdrol, gemaakt door Gerry en Sylvia Anderson, de makers van de veel bekendere serie Thunderbirds. Net als die serie werd Captain Scarlet een cult-serie en een jaren 60 fenomeen.

Captain Scarlet is stilistisch gezien precies hetzelfde als de Thunderbirds: veel marionetten, veel bordkartonnen decors en veel maquettes. Inhoudelijk is de serie echter heel anders dan de Thunderbirds, het verhaal bevat minder humor, de plot is ingewikkelder en het geweld is realistischer. Captain Scarlet was meer op een volwassen publiek gericht terwijl Thunderbirds meer voor kinderen was.

De serie draait om een aardse organisatie genaamd Spectrum, die de aarde moet beschermen tegen de Mysterons; een mysterieus buitenaards ras dat de wereld bestookt met aanslagen. Topagent van Spectrum is Captain Scarlet, een man die door toedoen van de Mysterons onkwetsbaar is geworden. (Lees verder)