Posadas (Argentinië)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Posadas
Plaats in Argentinië Vlag van Argentinië
Vlag
Posadas (Argentinië)
Posadas
Situering
Provincie Misiones
Departement Capital
Coördinaten 27° 24′ ZB, 55° 56′ WL
Algemeen
Inwoners
(2001)
255.052
Intendente Leonardo Stelatto (FRCS)
Overig
Opgericht 18 maart 1870
Website posadas.gob.ar
Foto's
Uitzicht op Posadas
Uitzicht op Posadas
Portaal  Portaalicoon   Zuid-Amerika

Posadas is de hoofdstad van de provincie Misiones in het noorden van Argentinië. Ze ligt in het departement Capital. Het ligt aan de oever van de rivier Paraná, tegenover het kleinere Encarnación in Paraguay. De stad heeft 255.052 inwoners (2001). Posadas ligt ongeveer 1300 kilometer ten noorden van Buenos Aires.

Posadas wordt verbonden met de Paraguayaanse stad Encarnación door de San Roque González de Santa Cruz brug. De haven die ooit van groot economisch belang was, wordt nu gebruikt voor de pleziervaart en transport van zand per boot.

De stad ligt midden in het historische belangrijke gebied van de jezuïeten-reducties (missieposten). Er zijn er in totaal 11 gelokaliseerd in de provincie Misiones en nog eens drie op korte afstand in Paraguay.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Roque González de Santa Cruz stichtte de stad Anunciación de Itapúa op 25 maart 1615, maar tien jaar later werd de stad verplaatst naar de andere kant van de rivier op de plek waar tegenwoordig Encarnación ligt. De eerste nederzetting werd niet geheel verlaten en een nieuwe San José-reductie werd gesticht in 1628. In 1867, tijdens de Oorlog van de Drievoudige Alliantie stichtten de Brazilianen de militaire basis Trinchera de San José. In 1879, aan het einde van de oorlog werd de stad hernoemd tot Posadas naar Gervasio Antonio de Posadas, de stichter van de Argentijnse Confederatie.

Op 22 december 1881 werden de grenzen van de provincie Misiones getrokken, waardoor Posadas op het grondgebied van de provincie Corrientes lag. Op 30 juli 1884 besloot het Argentijns Nationaal Congres de stad terug te geven aan Misiones en benoemde het tot haar hoofdstad.

In 1957 werd de stad de zetel van het rooms-katholieke bisdom Posadas.

Geboren[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Posadas van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.