Praful

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Praful (links) met de band Jazz Juice tijdens het festival Amersfoort Jazz 2007

Praful (echte naam: Uli Schröder) is een in Nederland woonachtige jazz-musicus. Hij is echter geboren en opgegroeid in Duitsland. De naam Praful komt uit het Sanskriet, en betekent opbloeiend.

In Amsterdam studeerde hij jazz, saxofoon en fluit. De eerste inspiratie voor zijn muziek deed hij begin jaren '90 op tijdens reizen naar India en Brazilië. Daarna werd hij beïnvloed door triphop, drum & bass en dance. Hij richtte een band op, Project 2000, waarmee hij elektronische muziek maakte.

Albums[bewerken]

Prafuls eerste soloalbum Touched By Love verschijnt in eigen beheer in 1999. Hierop is vooral rustgevende muziek te horen.

Op zijn tweede album, het succesvolle One Day Deep uit 2002, zijn de Indiase en Braziliaanse invloeden goed te horen. Het album is een mengeling van wereldmuziek en elektronische dance-muziek. Op het nummer Inspiracao is zangeres Lilian Vieira te horen (Zuco 103). Het nummer Sigh verovert de eerste plaats in de Amerikaanse Smooth Jazz Charts.

Zijn derde album, Pyramid in your Backyard, verscheen in 2005. Zijn meeste recente album, Mirror Of The Heart, verscheen in 2013.