Puff Johnson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Puff Johnson
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 10 december 1972
Geboorteplaats DetroitBewerken op Wikidata
Overleden 24 juni 2013
Overlijdensplaats Zuid-AfrikaBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Beroep zangeres
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ewanya Puff Johnson (Detroit, Michigan, 10 december 197224 juni 2013) was een Amerikaans zangeres. Ze is vooral bekend van de single Over And Over (1996) die de titelsong was van de speelfilm The First Wives Club.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Puff Johnson werd als Ewanya Johnson geboren. Haar moeder gaf haar de bijnaam Puff, omdat ze zo'n snoezige baby was. Na haar geboorte verhuisde de familie Johnson naar Los Angeles. Vanaf haar zevende volgde Puff zanglessen en op haar dertiende kreeg ze al een platencontract aangeboden. Dit wees ze echter af, vanwege haar jonge leeftijd. In haar tienerjaren ging ze verder zich muzikaal te ontwikkelen en werkte ze als sessiezangeres. In deze periode leerde ze ook tekstdichten. Uiteindelijk tekende ze een contract bij Sony. In 1996 nam ze haar eerste en enige album Miracle op. Van het album werden drie singles getrokken. De eerste single Forever More werd een bescheiden hit in haar eigen land. In de Billboard Hot 100 haalde de single de 63e plaats. Hoewel de tweede single Over And Over de Billboard lijst niet haalde, wist juist deze single een #20-hit in de Nederlandse Top 40 te worden. De derde single All Over Your Face bleef vrijwel onopgemerkt.

Na dit album verdween de zangeres (om onbekende redenen) weer uit de publiciteit. Haar verloofde overleed in 2007. Ze verhuisde naar Zuid-Afrika en woonde sindsdien in Johannesburg. Later bleek dat ze ziek was, maar ze leek hiervan te herstellen. Na een paar jaar kwam de kanker echter terug en verliet ze Zuid-Afrika weer. In juni 2013 overleed Johnson aan baarmoederhalskanker.[1][2]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Miracle 22-2-1997 40 12

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Over and Over 8-2-1997 20 12

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]