RKSV Woensel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
RKSV Woensel
Naam Rooms-Katholieke Sport Vereniging Woensel
Opgericht 25 augustus 1928
Opgeheven 24 mei 2005
Plaats Eindhoven
Complex Gemeentelijk Sportpark Woensel-Noord
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

RKSV Woensel was een Nederlandse amateurvoetbalclub uit het stadsdeel Woensel in Eindhoven. De vereniging ontstond op 25 augustus 1928 na een fusie van de voetbalverenigingen S.D.O., De Krekels, D.J.W. (De Jonge Werkman) en St. Joseph.

De club leidde aanvankelijk een zwervend bestaan en speelde wedstrijden aan 'Het Lijntje', Marconilaan, Eckartseweg, Kronehoefstraat, Minckelerstraat, Barrierweg, Lorentzstraat en Zwarte Pad. Vanaf 1948 speelde de club op het terrein van 'steenfabriek Van Hapert' aan de Boschdijk waar nu het vroegere hoofdkantoor van Philips Nederland staat. In 1958 verhuisde de club naar het nieuwe 'Gemeentelijk Sportpark Oude Bosschebaan' in Woensel-Noord.

In de jaren zeventig telde de club ruim 1150 leden en was de grootste voetbalvereniging in de provincie Noord-Brabant. In het jubileumjaar 1978 had de club meer dan 70 elftallen die aan de competitie deelnamen.

RKSV Woensel werd op 24 mei 2005 tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering ontbonden.

Bekende oud-spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Politiechef Wilbert Paulissen uit Eindhoven: ‘Ik ben niet uit op een war on drugs’. BN De Stemhttp://www.bndestem.nl (6 april 2019). Gearchiveerd op 24 maart 2020. Geraadpleegd op 24 maart 2020.