Ravel (project)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ravel
Locatie van Ravel binnen Zuidas
Algemene informatie
Locatie Amsterdam
Ontworpen 2020
Bouwduur 2014-2035
Verantwoordelijk Dienst Zuidas
Chronologie
Dit project
Ravel
[Amsterdam Zuidas Officiële website]

Ravel is een buurt en deelgebied in aanbouw van Zuidas in Amsterdam. Het is vernoemd naar de Franse componist Maurice Ravel.

De buurt ligt direct ten zuiden van de snelweg Ring A10 zuid. Door het midden van de buurt verbindt de Maurice Ravellaan van oost naar west de Antonio Vivaldistraat met de Beethovenstraat, in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan.

Ten noorden van de Maurice Ravellaan bevinden zich en vijf voetbalvelden van Sportpark 'Goed Genoeg' van de Amsterdamsche Football Club en woon- en werkgebouw Valley, dat als eerste permanente gebouw in 2017 in aanbouw ging.

In 2020 werden voor het zuidelijk deel van Ravel de plannen bekendgemaakt voor een gemengde woon- en werkbuurt.[1] Rondom een centraal autovrij groen parkachtig binnenhof (Hector Berliozplein en Hector Berliozstraat, vernoemd naar Hector Berlioz) worden verschillende bouwblokken voorzien en aan de Maurice Ravellaan enkele torens tot 115 meter hoog.[2] Naast 1.350 woningen die vooral gericht zullen zijn op gezinnen komen hier ook kantoren, horeca, kleine bedrijfsruimtes en enkele maatschappelijke voorzieningen.

Lijst van gebouwen[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Voltooid Hoogte Verdiepingen Functie Architect
Valley 2021 100 m 27 Kantoor, wonen, horeca, museum MVRDV
AFC Clubhuis 2021 1 Sport, horeca Paul de Ruiter Architecten
Student Experience Amsterdam Zuidas 2015 4 Wonen, horeca OZ Architect
Kindercampus Zuidas 2014 3 Onderwijs Fact Architects, Hund Falk architecten

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]