Rigoreus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rigoreus
Single van:
The Scene
Van het album:
Blauw
B-kant(en) Sex of fantasie
Uitgebracht 1990
Genre Nederlandstalige rock
Duur 5:05
Label Mercury Records
Schrijver(s) Thé Lau
Producent(en) Rick de Leeuw
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
The Scene
1989
Rauw hees teder
  1990
Rigoreus
  1990
Iedereen is van de wereld
Volgorde op Blauw
2
Iedereen is van de wereld
  3
Rigoreus
  4
De stem die fluistert in de nacht
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Rigoreus is een single van de Nederlandse band The Scene uit 1990. Het stond in hetzelfde jaar als derde track op het album Blauw, waar het de eerste single van was.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Rigoreus is geschreven door Thé Lau en geproduceerd door Rick de Leeuw. Het is een Nederlandstalige rocknummer waarin een situatie wordt beschreven waarin twee geliefde bij elkaar zijn en de liedverteller een signaal van de ander ontvangt om iets rigoreus te doen. The Scene heeft over de jaren heen verschillende varianten van het lied uitgebracht. Op het album The Scene Live staat een liveversie van het nummer en op de 2 Meter sessies is een unpluggede versie te vinden. De B-kant van de single is Sex of fantasie, eveneens geschreven door Lau en geproduceerd door De Leeuw en als negende track op hetzelfde album te vinden.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied was een bescheiden hit in Nederland. Het piekte op de 68e plaats van de Nationale Top 100 en was hierin vijf weken te vinden. De Top 40 werd niet behaald, maar er was wel de tiende plaats in de Tipparade.