Robert-Jan Knook

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Robert-Jan Knook
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Robert-Jan Knook
Geboren 20 juni 1968
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1980 - heden
Bekend van ANP nieuws
Website

(en) IMDb-profiel

Portaal  Portaalicoon   Media

Robert-Jan Knook (20 juni 1968) is een Nederlandse nieuwslezer en ondernemer.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn eerste radio-ervaring deed hij op bij de lokale omroep in Veendam. Tijdens zijn studie communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam in de jaren 1990 werkte hij als nieuwslezer voor landelijke zenders als Sky Radio, Radio Noordzee en Classic FM.

In 1998 stapte hij over naar Business Nieuwsradio, het latere BNR Nieuwsradio. Hij presenteerde nieuwsprogramma’s en werd in 2003 station manager. Vanaf 2007 organiseerde hij vanuit BNR ook verschillende evenementen, zoals de live-uitzendingen vanuit Amerika tijdens de presidentsverkiezingen en rond de Olympische Winterspelen in Vancouver in 2010. Robert-Jan Knook was ook betrokken bij de Amsterdam Harbour Club tijdens Sail Amsterdam 2010.

Sinds 2010 is Knook als zelfstandige onder meer werkzaam voor het ANP, als nieuwslezer voor onder meer 100% NL, 538, Q-Music en Sky Radio en als eindredacteur. Verder maakt zijn bedrijf KNOOK journalistieke films, animaties en radio- en televisiecommercials. Daarnaast is hij voice-over, geeft hij presentatie- en mediatrainingen en wordt hij gevraagd als dagvoorzitter en presentator van evenementen.

In juli 2020 is Knook beëdigd als trouwambtenaar (BABS). Hij werkt nu ook als zelfstandig bijzondere trouwambtenaar in heel Nederland.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]