Romulan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Romulan is een fictieve soort uit de serie Star Trek.

De soort van de tweeling thuiswerelden Romulus en Remus in het Beta kwadrant. Dit ras heeft genetische verwantschap met Vulcans. De Vulcans hebben lange tijd een zeer gewelddadige geschiedenis gehad en uiteindelijk dreigden ze als volk en beschaving tenonder te gaan. Uiteindelijk begon een beweging die logica boven emoties stelde, onder leiding van Surak steeds meer invloed te krijgen. De Vulcans die hier niet akkoord mee gingen, raakten zo gedegouteerd dat ze uiteindelijk collectief besloten de planeet te verlaten. Zo ontstond Het Grote Schisma. Uiteindelijk werd duidelijk dat ze zich op de planeet Romulus hadden gevestigd en een rijk hadden uitgebouwd. De Vulcans waren ervan uitgegaan dat hun emoties hun ondergang waren geworden.

Er zijn aanwijzingen dat de vestiging op de tweeling thuiswerelden niet vreedzaam was, maar dat in de plaats de lokale bevolking werd onderworpen en dienst doet als arbeiders en slaven in de mijnen op Remus. Deze soort is gekend als de Remans. In het conflict met de Dominion werden ze ook ingezet als soldaten bij verschillende beslissende veldslagen. Waarschijnlijk is dit één van de oorzaken van een Reman staatsgreep op Romulus in 2379.

Het Romulaanse Rijk heeft een lange geschiedenis van conflicten met andere grootmachten, afgewisseld met perioden van bijna gehele isolatie.

De Romulan geheime dienst, bekend als de Tal Shiar, is verantwoordelijk voor het verzamelen van informatie en het uitvoeren van geheime operaties. De Tal Shiar is bevoegd om alles te doen om informatie te vergaren. Elke romulaan moet een agent in dienst van de Tal Shiar gehoorzamen.

Borg aanduiding: Soort 2783.

Externe links[bewerken]