Roos Moggré

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Rozemarijn Moggre)
Roos Moggré
Moggré (rechts) in gesprek met premier Rutte in 2010
Volledige naam Rozemarijn Moggré
Geboren 6 juli 1981
Geboorteplaats Strijen, Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2001 – heden
Bekend van
Portaal  Portaalicoon   Media

Rozemarijn (Roos) Moggré (Strijen, 6 juli 1981) is een Nederlandse presentatrice, nieuwslezeres en journaliste.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Moggré begon haar journalistieke carrière als radioverslaggeefster op de nieuwsredactie van Radio M Utrecht, de voorloper van RTV Utrecht. Daarna werd ze bij RTV Utrecht televisieverslaggeefster en -presentatrice. Moggré presenteerde voor de regionale omroep het dagelijkse nieuwsprogramma U Vandaag en het gezondheidsprogramma Vitamine U. Verder deed ze journalistieke ervaring op bij de programma's Stand.nl en NOVA.

In januari 2008 stapte Moggré over naar de NOS, waar ze een van de vaste presentatoren van het NOS Jeugdjournaal werd. Behalve bij het Jeugdjournaal was ze bij de omroep te zien als verslaggeefster in de uitzending rondom het jaarlijkse jongerenevenement Dance4life (NOS Dance4life) en in het liveprogramma dat de NOS maakte tijdens carnaval (NOS Carnaval). Op 21 september 2012 maakte ze haar debuut bij het NOS Journaal als presentatrice van de ochtendbulletins. Later presenteerde ze ook de journaals van 13:00, 16:00 en 18:00 uur.

In september 2014 verruilde Moggré de NOS voor omroep WNL en werd een van de presentatoren van het programma Vandaag de dag. Sinds september 2015 heet dit programma Goedemorgen Nederland. In 2018 viel ze in als presentatrice van het AVROTROS-programma EenVandaag gedurende het zwangerschapsverlof van Jojanneke van den Berge. Tegenwoordig is ze een van de vaste presentatoren van het programma, zowel op radio als televisie.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Moggré (2022)

Moggré studeerde journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Als onderdeel van haar studie verbleef ze ook enkele maanden in de Verenigde Staten. Op 2 juli 2016 beviel Moggré van een dochter. In september 2018 trouwde ze met Donatello Piras.[1] In 2021 beviel ze van een zoon.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]