Shownieuws

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Shownieuws
Genre Showbizz
Speelduur 28 minuten
Presentatie Beau van Erven Dorens
Bridget Maasland
Celine Huijsmans
Airen Mylene
Vaste gasten Evert Santegoeds
Renate Gerschtanowitz
Koos van Plateringen
Patty Brard
Leco van Zadelhoff
Janice
Eric van Tijn
Kees Tol
Vivian Reijs
Rene Mioch
Maurice Wijnen
Voice-over Arno Lubbinge
Robert Feller
Regie Karen Renken
Muziek Stephen Emmer
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start september 1996 (showblok)
maart 2003 (los programma)
Netwerk SBS 6
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Shownieuws is een Nederlands televisieprogramma op SBS 6 dat zich bezighoudt met beroemde personen in de Nederlandse en buitenlandse showbizzwereld.

Tijdlijn[bewerken]

Datum
september 1996 Shownieuws begon als nieuwsblok in Hart van Nederland en werd gepresenteerd door Albert Verlinde.
2001 Verlinde vertrok naar RTL 4. De presentatrices van Hart van Nederland namen nu zelf de presentatie van het blok voor hun rekening.
10 maart 2003 Shownieuws werd een apart programma van 15 tot 20 minuten, dat na Hart van Nederland werd uitgezonden. De presentatie bleef ongewijzigd.
1 september 2003 Er kwam een vroege editie met Shownieuws onder de naam Show van Nederland en werd uitgezonden om 19.30 uur. De vroege editie werd gepresenteerd door een duo, waaronder Viktor Brand en Daniëlle Overgaag.
januari 2004 De naam van de vroege editie wijzigde in Shownieuws. Dit om de programmanamen gelijk te trekken (Stem van Nederland werd vervangen door Actienieuws).
2007 Het concept van de vroege editie werd aangepast. Er is nog maar één presentator met daarnaast een deskundige op shownieuwsgebied. Tevens werd de studio enkele keren aangepast. Shownieuws werd, naast entertainment, in de loop der jaren bekend om de docusoaps van volkszanger Jannes, Dries Roelvink, De Veerkampjes uit Amsterdam en Thuis bij.
7 juli 2012 De zaterdageditie van Shownieuws laat komt te vervallen.
17 september 2012 Beide edities kregen nieuwe presentatoren. Celine Huijsmans en Airen Mylene presenteerden de vroege editie. Beau van Erven Dorens en Bridget Maasland vormden het team voor de late editie. Beide edities kwamen volledig los te staan van Hart van Nederland.
21 oktober 2013 Er kwam een derde editie van Shownieuws onder de naam Show Vandaag en werd uitgezonden tussen 17.30 uur en 18.30 uur, met afwisselende duopresentatie door Cynthia Abma, Beau van Erven Dorens, Kim-Lian van der Meij, Marlayne Sahupala en Kees Tol. Zij werden bijgestaan door afwisselend Patty Brard, Evert Santegoeds, Koos van Plateringen en Renate Gerschtanowitz-Verbaan. Ook deskundigen als Janice, Saar Koningsberger, Vivian Reijs en de presentatrices van Hart van Nederland schoven geregeld aan. De vroege editie werd flink ingekort en liet alleen nog nieuwsflitsen zien. De naam bleef wel Shownieuws. De late editie werd omgedoopt tot Show Laat
24 maart 2014 Show Vandaag en Show Laat werden weer omgedoopt tot Shownieuws. De rode bank bij Show Vandaag verdween. Er werd gewoon gepresenteerd vanaf de desk van de andere edities. Er is geen duopresentatie meer. Er was nu één presentator en er twee vaste deskundigen. Deze editie behandelde nu vrijwel alleen nog maar shownieuws.
4 augustus 2014 Vanaf nu waren er weer twee edities. Van 20.00 uur tot 20.30 uur en rond 23.00 uur na Hart van Nederland
20 oktober 2014 De 20.00 uur-versie van Shownieuws verdween. Vanaf nu is de nieuwsflitsen versie weer terug rond 19.15 uur.
5 januari 2015 Shownieuws kreeg een nieuwe vormgeving. De edities worden gepresenteerd vanuit de studio van Hart van Nederland.
30 januari 2015 Shownieuws beëindigde de samenwerking met Eric van Tijn, Janice, Leco van Zadelhoff en René Mioch. Shownieuws heeft te kennen gegeven dat de focus meer op algemeen entertainmentnieuws ligt, waardoor er minder ruimte overblijft voor onderwerpen als lifestyle, film en muziek.

Voice-over[bewerken]

De voice-over werd tot en met 14 september 2012 vier dagen per week verzorgd door Bart Slim. Joost van der Stel was de stem op maandag. Daarnaast waren Wouter van der Goes, Martijn Kolkman en Sander Versluys ook weleens te horen als voice-over van het programma. Vanaf 17 september 2012 werd de voice-over verzorgd door Jord Knotter. Sinds 5 januari 2015 zijn Arno Lubbinge en Robert Feller de voice-overs.

Presentatie[bewerken]

Show Vandaag/Shownieuws[bewerken]

Deze editie heette eerst Show Vandaag en later gewoon Shownieuws. Het werd eerst tussen 17.30 en 18.30 uur uitgezonden en later van 20.00 tot 20.30 uur. Sinds 20 oktober 2014 is deze uitzending vervallen.

gastpresentatoren

Vroege editie (rond 19.20 uur)[bewerken]

Heette eerder Show van Nederland. Later Shownieuws. Later werd deze editie flink ingekort en bleven er alleen nieuwsflitsen over. Op 4 augustus 2014 kwam deze uitzending te vervallen, maar keerde vervolgens op 20 oktober 2014 weer terug.

Voormalig

Tussen 2006 en 2012 kwam het met enige regelmaat voor dat Maureen du Toit, Selma van Dijk, Marlayne Sahupala, Evelien de Bruijn en Gallyon van Vessem invielen bij de vroege editie van Shownieuws.

Late editie (rond 23.00 uur)[bewerken]

Voormalig

Entertainmentdeskundigen[bewerken]

Voormalig

Externe link[bewerken]