Schloss Seefeld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Schloss Seefeld nabij de Pilsensee

Schloss Seefeld is een slot van de graven Toerring in de plaats Seefeld nabij de Pilsensee in de Duitse deelstaat Beieren.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In de 12e en 13e eeuw was Seefeld in Opper-Beieren de zetel van edelen die in de hele omgeving land bezaten. De kern van de bergfried dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel zelf werd voor het eerst vermeld in 1302 als "Feste Schloßberg". Het kwam in het midden van de 15e eeuw in het bezit van de graven van Toerring-Jettenbach. In 1601 werd in Seefeld een brouwerij gebouwd.

Het kasteel kreeg zijn huidige barokke vorm in de 18e eeuw. Rond 1739 ontving de slotkapel ook veel van zijn huidige interieur. Na 1766 kreeg het kasteel een uitbreiding aan de oostkant. De zuidwestelijke vleugel van het hoger gelegen slot werd in 1897 gebouwd door Gabriel von Seidl op de plaats van de oranjerie. Laatste nieuwe gebouwen werden opgetrokken in de jaren 1947/48. De huidige eigenaar, Hans Caspar Graf zu Törring-Jettenbach, heeft het geheel de afgelopen decennia volledig gerenoveerd. Culturele instellingen in Schloss Seefeld zijn de bioscoop Breitwandkino en de zaal van de voormalige mouterij (het Sudhaus), die wordt gebruikt voor verschillende culturele evenementen.

Brouwerij[bewerken | brontekst bewerken]

Het biermerk Graf Toerring bestaat nog wel, maar het bier dat vroeger uit Seefeld kwam wordt tegenwoordig in de brouwerij Gräfliches Hofbrauhaus Freising gebrouwen.[1]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Schloss Seefeld (Oberbayern) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.