Socutera

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Socutera krijgt van de NOS gelegenheid om goede doelen bij de Publieke Omroep in beeld te brengen bij. Het bijzondere van Socutera is dat het geen programma's maakt, maar slechts korte promo's voor goede doelen uitzendt. Socutera staat voor Sociale en Culturele doeleinden door Televisie en Radio.

Informatie[bewerken]

Socutera krijg op elke zender (NPO 1, 2 en 3) per week 2,5 minuut zendtijd. In die 2,5 minuut wordt een korte 'promo' van een goed doel uitgezonden. Socutera maakt de programma's niet zelf, maar stelt zijn zendtijd beschikbaar aan goede doelen; de goede doelen maken de filmpjes.

Elke week krijgt een ander goed doel de zendtijd van Socutera. Ieder goed doel kan zichzelf presenteren via Socutera; de enige voorwaarde is dat het een CBF-keurmerk heeft, een verklaring van geen bezwaar of een certificaat. Incidenteel zijn er blokuitzendingen, met name in de zomer (meerdere fondsen in 1 weekenduitzending)

Programma's (promo's)[bewerken]

Socutera zendt twee soorten promotiefilmpjes uit:

  • 95 seconden-uitzendingen
  • 20/30 seconden-spots. Deze worden op elke zender (Nederland 1,2 en 3) twee keer per week op een niet vooraf vastgelegd moment uitgezonden.
Bronnen, noten en/of referenties