Tenor Florian

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tenor Florian
Tenor Florian
Algemene informatie
Volledige naam Florian Poepjes
Geboren 25 september 1980
Geboorteplaats Harlingen
Land Nederland
Werk
Beroep Zanger
Zangstem Tenor
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tenor Florian, artiestennaam van Florian Poepjes (Harlingen, 25 september 1980), is een Nederlandse tenor.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Florian Poepjes werd geboren in Harlingen. Zijn vocale en muzikale talent uitte zich al op jonge leeftijd in zingen en orgel spelen.[1] Hij heeft zanglessen gevolgd bij Bas Ramselaar en André Post. Daarnaast zong Poepjes bij meerdere koren en heeft hij zodoende aan een aantal belangrijke concerten zijn medewerking verleend. In 2013 is hij geëmigreerd naar Duitsland[2]. In 2019 heeft Tenor Florian meegewerkt aan de Friesian Proms. Tijdens dit concert heeft hij onder anderen een duet gezongen met de bekende sopraan Mirusia Louwerse. Daarnaast is hij te horen als solist in grote kerken, concerthallen en theaters in verschillende landen.

Tenor Florian is ook vaak te zien op televisie. Zo heeft hij meegedaan aan verschillende talentenjachten. In 2010 in het tv-programma Una Voce Particolare van Ernst Daniël Smid[3], hier vervulde hij de rol van Tamino. Tijdens deze opnames werd hij gecoacht door Sigrid van der Linden. In 2014 heeft hij meegedaan aan Holland's Got Talent[4]. Daarnaast is hij verschillende keren te zien geweest bij het programma Nederland Zingt.

Florian Poepjes is tevens te zien bij het programma ARIA seizoen 2. In het programma ARIA wordt op zoek gegaan naar de nieuwe operaster van Nederland. Het programma is een 8-delige serie, waarin de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen wordt gelegd met uitdagende zangopdrachten[5]. Het programma wordt gepresenteerd door Dionne Stax en de jury bestaat uit Tania Kross, Rosemary Joshua en Floris Kortie[6].

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Christmas with Florian[7]
  • De Ster van Bethlehem
  • Nog is het Tijd
  • Geloofd met Psalmgezang
  • De Heilige Stad
  • Tenors of Urk
  • Prijs Hem in Uw Psalmen

Daarnaast is Tenor Florian ook meerdere malen te horen op cd's van mede-musici.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Dekker, Martin, Marknesser scheepshandelaar maakt furore als tenor [De hobby van...]. Binnenvaartkrant (5 april 2011). Geraadpleegd op 17 juli 2023.
  2. Tenor Florian Poepjes geeft afscheidsconcert. Flevopost (23 maart 2013). Gearchiveerd op 6 september 2021. Geraadpleegd op 6 september 2021.
  3. Florian Poepjes naar halve finale NCRV-wedstrijd. RD.nl. Geraadpleegd op 6 september 2021.
  4. Refo's got talent. www.refoweb.nl (26-11-2013). Geraadpleegd op 6 september 2021.
  5. ARIA kandidaat Florian Poepjes. MAX Vandaag (22 september 2022). Geraadpleegd op 27 september 2022.
  6. ARIA. MAX Vandaag. Geraadpleegd op 27 september 2022.
  7. Christmas with Florian (22 december 2022).