The Bride Came C.O.D.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Bride Came C.O.D.
Regie William Keighley
Hoofdrollen James Cagney
Bette Davis
Distributie Warner Bros. Pictures
Première 12 juli 1941
Genre Komedie / Romantiek
Speelduur 92 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Bride Came C.O.D. is een film uit 1941 onder regie van William Keighley. De film stond in het publiek bekend als "de eerste film met Cagney en Davis". Echter, ze speelden samen eerder al in de film Jimmy the Gent (1934).

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Piloot Steve Collins komt in overeenstemming orkestleider Alan Brice te koppelen met Joan Winfield, zodat ze snel op het punt staan te trouwen. Vervolgens neemt hij contact op met haar vader en biedt hij aan hem aan het huwelijk te stoppen en haar naar hem toe te bringen in ruil voor genoeg geld om Steve uit de schulden te betalen.

Wanneer hij dit doet, dwingt een geïrriteerde Joan Steve zijn vliegtuig te laten landen in spookstad Bonanza, waar ze bewoner Pop Tolliver ontmoeten. Wanneer Joan vlucht naar een verlaten mijngebied, belandt ze met Steve in de val als hij een poging doet haar te redden. Steve ontdekt een uitweg, maar verbergt dit om meer tijd met Joan door te brengen, op wie hij inmiddels verliefd is geworden. Als Joan hierachter komt, geeft Steve zijn gevoelens voor haar toe. Als ze eindelijk wegkomen, ontdekken ze dat Alan hen, samen met een rechter, is komen opzoeken.

Steve doet geen bezwaar als Alan en Joan trouwen, maar zegt hier niet bij dat Bonanza in Californië ligt en het huwelijk daarom niet geldt. Als Alan en Joan een vliegtuig instappen om hun bruiloft te vieren, komt Joan erachter dat hun huwelijk niet geldt en springt met een parachute naar beneden om naar Steve te gaan.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
James Cagney Steve Collins
Bette Davis Joan Winfield
Stuart Erwin Tommy Keenan
Eugene Pallette Lucius K. Winfield
Jack Carson Allen Brice
George Tobias Peewee Defoe
Harry Davenport Pop Tolliver
William Frawley Sheriff McGee