The Deaths of Ian Stone

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Deaths of Ian Stone
Regie Dario Piana
Producent Steve Christian
Brendan Hood
Scenario Brendan Hood
Hoofdrollen Mike Vogel
Jaime Murray
Christina Cole
Muziek Elia Cmiral
Montage Celia Haining
Cinematografie Stefano Morcaldo
Distributie After Dark Films
Première 26 juli 2007
Genre Horror
Speelduur 87 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 0
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Deaths of Ian Stone is een Brits-Amerikaanse horrorfilm onder regie van Dario Piana. De productie ging op 26 juli 2007 in première op het Duitse Fantasy Filmfest. In Nederland verscheen de film op 29 april 2008 (rechtstreeks op DVD).

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Ian Stone lijkt een normale Amerikaanse 20+'er, maar schijn blijkt te bedriegen. Hij wordt elke dag opnieuw vermoord door van gedaante wisselende wezens. Onmiddellijk na elke dood 'ontwaakt' hij in een ander leven in dezelfde omgeving. Niemand daarin herinnert zich zijn eerdere incarnaties, alleen komt Stone steeds weer in contact met Jenny Walker. De ene keer is ze zijn vriendin, de volgende keer zijn maatschappelijk werker, een andere keer zijn buurvrouw en zo voort.

Hoewel dit niet de bedoeling is, herinnert Stone zich elk keer wat meer van zijn vorige levens. Het blijkt dat een groep wezens genaamd oogsters, onder leiding van Medea, hem telkens doodt en verplaatst. Zij willen enerzijds voorkomen dat Stone zich iets herinnert en anderzijds dat iets anders wél bij hem bovenkomt.

Stone blijkt zelf ook een oogster en wel een ongewoon sterke. Zijn soort voedt zich met de angst van mensen. Omdat menselijke angst het grootst en daarom het smakelijkst is vlak voor de dood, moorden de oogsters er op los. Stone blijkt in het verleden een andere oogster omgebracht te hebben. Dit omdat hij erachter kwam dat hij op ander voedsel dan angst kon leven, namelijk op liefde. De oogsters willen hem terug aan hun kant. Ondertussen probeert Gray, een andere gedeserteerde oogster, te voorkomen dat ze dit lukt. Hij probeert bij Stone herinneringen boven te krijgen aan zijn liefde voor een vrouw: Walker.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]