Tory Belleci

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Salvatore "Tory" Belleci

Salvatore Belleci, beter bekend als Tory Belleci, (Monterey, 30 oktober 1970) is een film- en modelmaker. Hij is het beste bekend van zijn werk bij het Discovery Channel-programma MythBusters, waarin hij lid is van de Junior MythBusters (in Amerika bekend als het Build Team).

Tory volgde een opleiding aan San Francisco State University. Hij werkte ook met het special effects-bedrijf Industrial Light and Magic, aan films zoals The Phantom Menace en Attack of the Clones. Onder andere de gevechtsschepen van de federatie (de "Trade Federation") uit die films zijn gemaakt door Tory. Daarnaast werkte hij aan The Matrix-trilogie, Peter Pan, Starship Troopers, Galaxy Quest en Bicentennial Man.

Bij MythBusters staat Tory bekend als een "jock" ofwel een "sporter". Hier maakten zijn college MythBusters Scottie Chapman en Kari Byron gebruik van in seizoen 2, toen ze hem overhaalden met een fiets over een wagentje te springen. Dit liep niet helemaal goed en hij kwam hard ten val. Fysiek mankeerde hij niets, maar zijn ego liep een grote deuk op.

Externe links[bewerken]