Underdogs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Underdogs
Single van:
Kevin in samenwerking met Emms
Van het album:
Plenty bars
Uitgebracht 16 december 2022
Genre Nederhop, trap
Duur 5:18
Label Animal Stories
Schrijver(s) Charnett Reemnet, Emerson Akachar, Joey Moehamadsaleh, Kevin de Gier
Producent(en) Zerodix, Jordan Wayne
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Kevin
2022
Bushokje
  2022
Underdogs
  2022
Class
Singletijdbalk van Emms
2022
Oyster club
  2022
Underdogs
  2023
Baddie
Volgorde op Plenty bars
2
Class
  3
Underdogs
  4
Op Zuid
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Underdogs is een lied van de Nederlandse rapper Kevin in samenwerking met de Nederlandse rapper Emms. Het stond in 2022 als derde track op de ep Plenty bars van Kevin.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Underdogs is geschreven door Charnett Reemnet, Emerson Akachar, Joey Moehamadsaleh en Kevin de Gier en geproduceerd door Zerodix en Jordan Wayne. Het is een nummer dat past in de genres nederhop en trap. In het lied rappen de artiesten over verschillende zaken in hun levens. Het stond op de ep Plenty bars met vier andere nummers, waarvan Bushokje en Class eveneens bescheiden hits werden.

Het is niet de eerste keer dat de twee rappers met elkaar een hit hebben. Eerder waren zij al te horen op Niet alleen en Knowledge. Na Underdogs herhaalden ze hun samenwerking op Kameraden voor het leven en Hermanos.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Ondanks dat het lied niet als single was uitgebracht, hadden de artiesten toch bescheiden succes met het lied in Nederland. Het stond op de 78e plaats van de Single Top 100 in de enige week dat het in deze hitlijst te vinden was. De Top 40 en haar Tipparade werden niet bereikt.