Viben

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Viben
Single van:
K-Liber
Van het album:
Schuurpapier
B-kant(en) Boeng tranga
Uitgebracht 2004
Genre Bubbling, nederhop
Duur 2:56
Label Top Notch
Schrijver(s) Gianward La Croes, Richard Beharry
Producent(en) Gianward La Croes
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
K-Liber
2003
Da kannie
  2004
Viben
  2004
Loungen
Volgorde op Schuurpapier
9
Boeng tranga
  10
Viben
  11
Papier
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Viben is een lied van de Nederlandse muziekgroep K-Liber. Het werd in 2004 uitgebracht als single en stond in hetzelfde jaar als tiende track op het album Schuurpapier.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Viben is geschreven door Gianward La Croes en Richard Beharry en geproduceerd door La Croes. Het is een bubblinglied waarin de artiesten tegen een vrouw zingen tegen een vrouw dat ze met hun komen "viben", wat straattaal is voor het "dansen". Het is de eerste Nederlandstalige hit van de muziekgroep, die eerder vooral in het Papiaments zong.[3] In de bijbehorende muziekvideo, welke heeft bijgedragen aan het succes van het lied, zijn sensueel dansende vrouwen te zien.[4] Op de B-kant van de single staat het lied Boeng tranga, welke als negende track op hetzelfde album stond. De single heeft in Nederland de gouden status.[5]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden enorm succes met het lied en was voor hun de grootste hit. Het kwam tot de tweede plaats van de Top 40, waarin het veertien weken te vinden was. De piekpositie van de Single Top 100 was de derde plek. Het stond 22 weken in deze hitlijst.