Wikipedia:Blokkeringsmeldingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


1rightarrow.png WP:B
1rightarrow.png WP:BM
Op deze pagina dienen moderatoren de blokkade van actieve gebruikers te melden aan de gemeenschap. Blokkades voor onbepaalde tijd van ingelogde vandalen en ongewenste gebruikersnamen zijn enkel terug te vinden in lijst van geblokkeerde gebruikers en IP-adressen en behoeven hier niet vermeld te worden.

Een blokverzoek aan de moderatoren voor geregistreerde gebruikers kan geplaatst worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok.

De richtlijnen waar moderatoren zich aan moeten houden, staan op Wikipedia:Richtlijnen voor moderatoren.

Op deze pagina is geen overleg mogelijk; dit kan op de overlegpagina. Als je een blokkade ingetrokken wilt zien, dient dat niet hier te gebeuren, maar kan dat op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok. Elke maand wordt deze pagina gearchiveerd. De maandarchieven zijn hier te vinden.

Peilingen over blokkeringen conform Richtlijnen voor moderatoren horen op /Blokpeilingen

Zie ook: Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme

Geblokkeerde bots

Geblokkeerde gebruikers

 • Binnen uur na afloop blokkade voortzetting van dit gedrag: nu 3 dagen. CaAl (overleg) 15 jan 2015 08:52 (CET)
 • Wwikix (overleg | bijdragen | bloks) - 3 dagen wegens overtreding arbcomuitspraak (toelichting zie hier) - Robotje (overleg) 13 jan 2015 12:53 (CET)
  • OP is inmiddels ook afgesloten omdat de gebruiker ondanks waarschuwingen toch zijn OP gebruikte voor overleg over andere zaken dan die direct met zijn blokkade te maken hadden. Mbch331 (Overleg) 13 jan 2015 18:17 (CET)
 • JetzzDG (overleg | bijdragen | bloks) - 2 week - verstoring/bedreiging van de werksfeer. Sjoerd de Bruin (overleg) 13 jan 2015 20:18 (CET)
 • Jitso Keizer (overleg | bijdragen | bloks) - OT - na aanleiding van de dreigementen in ticket:2015011510014365. Inclusief het proberen af te dwingen dat iedereen zijn identiteit openbaart en de dreiging met rechtsvervolging van iedereen die dit niet doet. Natuur12 (overleg) 15 jan 2015 18:39 (CET)
 • Wietse110 (overleg | bijdragen | bloks) - voorlopig even OT. Na een leesblok van 6 uur gisteren, om te voorkomen dat deze jonge gebruiker zijn ongefundeerde bewerkingen bleef terugplaatsen terwijl overleg nog gaande was, en uitgebreide uitleg waarom dat kwalijk was, gaat hij vandaag op dezelfde voet door. Bedoeling is geen langdurige blok, maar pas deblokkeren als enig inzicht in het misfunctioneren blijkt. Daarna lijkt een coach me hard nodig. WIKIKLAAS overleg 17 jan 2015 15:50 (CET)
  Aanvulling: gebruiker toont geen spoor van besef wat er mis was met zijn werk, geeft aan dat hij dezelfde dingen alsnog veranderd wil hebben, en zal dat ongetwijfeld zelf doen zodra de blokkering wordt opgeheven. Ik handhaaf de blokkering dus en heb gewezen op de beroepsmogelijkheid bij de AC na correctie door CaAl, gezegd dat de AC geen beroepsmogelijkheid is wegens te weinig bewerkingen. Poging om met gebruiker tot een oplossing te komen gaat dus nog even door, maar wel op een lager pitje. Andermans inbreng is welkom. WIKIKLAAS overleg 17 jan 2015 19:30 (CET)
  Na uitvoerige discussie is denk ik het besef daar dat een coach voorlopig nodig is. Ik heb daarom deze blokkering opgeheven. WIKIKLAAS overleg 18 jan 2015 12:46 (CET)
 • Kleuske (overleg | bijdragen | bloks) - 1 dag. Herhaalde pa's. dit was de druppel. CaAl (overleg) 19 jan 2015 12:47 (CET)

Blokkeringen wegens sokpopperij

Ontsnappingsclausule

1rightarrow.png WP:OC

Een korte samenvatting van de ontsnappingsclausule: om gedeblokkeerd te worden, moet degene die achter het betreffende IP-adres/account zit op zijn of haar overlegpagina een verzoek tot deblokkade doen. In dit verzoek moet worden beloofd niet opnieuw misbruik van sokpoppen te zullen maken en worden aangegeven onder welke naam de betreffende gebruiker voortaan actief wil zijn. Hierna zal via de pagina voor blokkadeverzoeken voor geregistreerde gebruikers een blokkadeduur bepaald worden. Van deze clausule kan slechts éénmaal gebruik worden gemaakt. Wijs bij het blokkeren de betreffende gebruiker op deze clausule en blokkeer de emailfunctie van de oorspronkelijk aangemaakte account niet mee. Deze clausule geldt uiteraard niet voor ingelogde vandalen die via sokpopperij doorgaan met hun activiteiten. Overleg enkel op de overlegpagina.

Sokpoppen (gebruikt voor het uitbrengen van een stem, impersonatie en ander misbruik met OC-mogelijkheid)

Overige sokpoppen (ingelogde vandalen; ander zeer ernstig misbruik; geen OC-mogelijkheid)