Wikipedia:Blokkeringsmeldingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Zie WP:B
Zie WP:BM
Op deze pagina dienen moderatoren de blokkade van actieve gebruikers te melden aan de gemeenschap. Blokkades voor onbepaalde tijd van ingelogde vandalen; spam/reclame-accounts en ongewenste gebruikersnamen zijn enkel terug te vinden in lijst van geblokkeerde gebruikers en IP-adressen en behoeven hier niet vermeld te worden.

Een blokverzoek aan de moderatoren voor geregistreerde gebruikers kan geplaatst worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok.

De richtlijnen waar moderatoren zich aan moeten houden, staan op Wikipedia:Richtlijnen voor moderatoren.

Op deze pagina is geen overleg mogelijk; dit kan op de overlegpagina. Als je een blokkade ingetrokken wilt zien, dient dat niet hier te gebeuren, maar kan dat op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok. Elke maand wordt deze pagina gearchiveerd. De maandarchieven zijn hier te vinden.

Peilingen over blokkeringen conform Richtlijnen voor moderatoren horen op /Blokpeilingen

Zie ook: Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme

Geblokkeerde bots

  • MediaWiki_message_delivery (overleg | bijdragen | bloks) - 1 uur - spuwde weer opnieuw surveyspam uit ook aan mensen die daar nooit om gevraagd hebben inclusief de references fout. Verzender op de hoogte gebracht op diens overlegpagina bij ons en op meta en contact gehad met Romaine (expert mbt massdeliverybot) en die bevestigde dat dit geen legitiem gebruik (dus misbruik) was. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 feb 2017 17:49 (CET)

Geblokkeerde gebruikers

Blokkeringen wegens sokpopperij

Ontsnappingsclausule

Zie WP:OC

Een korte samenvatting van de ontsnappingsclausule: om gedeblokkeerd te worden, moet degene die achter het betreffende IP-adres/account zit op zijn of haar overlegpagina een verzoek tot deblokkade doen. In dit verzoek moet worden beloofd niet opnieuw misbruik van sokpoppen te zullen maken en worden aangegeven onder welke naam de betreffende gebruiker voortaan actief wil zijn. Hierna zal via de pagina voor blokkadeverzoeken voor geregistreerde gebruikers een blokkadeduur bepaald worden. Van deze clausule kan slechts éénmaal gebruik worden gemaakt. Wijs bij het blokkeren de betreffende gebruiker op deze clausule en blokkeer de emailfunctie van de oorspronkelijk aangemaakte account niet mee. Deze clausule geldt uiteraard niet voor ingelogde vandalen die via sokpopperij doorgaan met hun activiteiten. Overleg enkel op de overlegpagina.

Sokpoppen (gebruikt voor het uitbrengen van een stem, impersonatie en ander misbruik met OC-mogelijkheid)

I.v.m. misbruik van sokpoppen voor doorgaande persoonspromotie alsmede reclame maken voor diens uitgever en meer steun door meer personen suggereren door te werken met diverse identiteiten en dit ontkennen zoals vastgesteld door nader onderzoek. zijn onderstaande accounts op 10 februari 2017 buiten gebruik gesteld en is het oningelogd bewerken geblokkeerd:

Overige sokpoppen (ingelogde vandalen; ander zeer ernstig misbruik; geen OC-mogelijkheid)