Naar inhoud springen

Wikipedia:De kroeg/Archief 20101107

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Geschiedenis van de actualiteit[bewerken | brontekst bewerken]

Veranderingen zoals deze [1] zie ik af en toe voorbij komen, bijvoorbeeld ook op rijkswaterstaat. Ik vind ze niet goed omdat informatie verloren gaat die m.i. wel encyclopedisch is. In het eerste voorbeeld is dat de samenstelling van de zwitsere bondsraad in een bepaalde periode. Die informatie wordt geofferd om de actuele situatie (2 nieuwe leden) weer te geven.

Hoe willen we hiermee omgaan? De wijziging is zeker goed bedoeld, maar het is redelijk wat werk om maar gelijk een tabel o.i.d. aan te leggen met, in dit geval, de historische samenstelling van de bondsraad. In het tweede voorbeeld van rijkswaterstaat gaat het eerder om herstructureringen, nieuwe namen van grote afdelingen e.d.

Heeft iemand een idee voor een algemene oplossing (of sjabloon?) voor delen van artikelen die elke paar jaar wijzigen en waarvan de oude inhoud ook encyclopedisch blijft? Of moeten we dat gewoon met meer volzinnen oplossen?Zwitser123 1 nov 2010 09:03 (CET)[reageren]

Misschien een voorstel om te werken met jaartal hoofdstukken? Met het artikel Invoering van de OV-chipkaart in Nederland is het probleem dat de actuele status van de invoering snel veranderd, maar de geschiedenis is wel terug te vinden. Uiteindelijk zal het een geschiedenis artikel worden.Smiley.toerist 1 nov 2010 12:25 (CET)[reageren]

Je kan het 'probleem' oplossen door een (geschiedenis)artikel aan te maken, zoals dat ook gedaan is met de OV chipkaart. Dit kan door middel van een tabel (dit hoeft natuurlijk niet meteen volledig te zijn, maar je zou alvast een beginnetje kunnen maken. Ook zou je het in geval van de bondsraad de samenstelling per verkiezing(?) in een artikel kunnen zetten.
Of gewoon onder een kopje actualiteit verder gaan. Pieter2 1 nov 2010 23:24 (CET)[reageren]