Wikipedia:Humor en onzin/St. Lambertusstraat (Lutjekoven)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
St. Lambertusstraat
Geografische informatie
Locatie       Lutjekoven
Begin Andere straat
Eind Weer een andere straat
Lengte zoveel meter
Breedte paar meter
Algemene informatie
Genoemd naar St. Lambertus
Bestrating wegdek
Bebouwing gebouwen

De St. Lambertusstraat is een zuiver encyclopedische straat in Lutjekoven in de provincie waar Lutjekoven ligt.

De straat begint en eindigt zowel bij het begin als aan het einde in een andere straat die niet de St. Lambertusstraat is. Van de straten in Lutjekoven is de St. Lambertusstraat er één en de straat is dan ook te bereiken via andere straten zowel binnen als buiten Lutjekoven. De straat heeft een bepaald type wegdek en er staan vermoedelijk lantaarnpalen in de straat. Als deze aanstaan geven ze licht. Soms zijn er ook kapotte straatlantaarns. Deze geven dan geen licht als de andere dat wel doen. Voor de bewoners van de straat is de St. Lambertusstraat van groot belang omdat ze er wonen. Langs de straat ligt er mogelijk ook een stoep. Soms lopen er mensen op de stoep.

De straat werd vroeger aangelegd met de bedoeling een straat aan te leggen. Sommige bronnen spreken van nog eerder. Na de aanleg van de straat werden er verschillende gebouwen langs de straat gebouwd die dankzij de St. Lambertusstraat bereikbaar zijn.

Staat[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens een grootschalige inspectie van de wegen in en rond Haarlem in 1991 kwamen er geen gebreken of achterstallig onderhoud aan het licht, omdat Lutjekoven geen deel uit maakt van de gemeente Haarlem.

Er bestaat een kleine kans dat er rijksmonumenten staan in de St. Lambertusstraat. Ook worden er wel eens kinderen geboren in de straat en sommige daarvan zijn mogelijk bekend en hebben wellicht een artikel op Wikipedia. De kerk waarover tot op heden nog nooit gesproken is, is dan weer niet aangetroffen. Vermoedelijk komt dit omdat er nog niet naar gezocht werd.

  • Lutjekoven bestaat niet
  • De St. Lambertusstraat ook niet