Wikipedia:Stemlokaal/Aanpassen stemgerechtigdheid bij moderatorstemmingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Aanpassen stemgerechtigdheid bij moderatorstemmingen[bewerken | brontekst bewerken]

Stemming
Onderwerp Aanpassen eisen stemgerechtigdheid bij stemmen omtrent moderatorverkiezingen
Voorstel  
De aanvraag wordt eigenhandig gedaan op Wikipedia:Aanmelding moderatoren. Een peiling van meningen zal één week duren. De kandidaat zal alleen moderator worden indien hij/zij de goedkeuring van een gekwalificeerde meerderheid van ten minste 75% van de reacties ontvangt (alleen de voor- en tegenstemmen worden geteld). Alle geregistreerde met bij aanvang van de stemming meer dan honderd niet-vandalistische bijdragen, die hun eerste bewerking minstens één maand geleden hebben gedaan, mogen meedoen in het geven van een mening."

vervangen door

De aanvraag wordt eigenhandig gedaan op Wikipedia:Aanmelding moderatoren, en daarmee begint een periode van één week waarin de gemeenschap zich uitspreekt. De kandidaat zal alleen moderator worden indien hij/zij de goedkeuring van een meerderheid van ten minste 75% van de stemmen ontvangt, waarbij alleen de voor- en tegenstemmen worden geteld. Een gebruiker mag zich hierover uitspreken als hij/zij ten minste twee weken voor het moment van aanvragen zijn/haar eerste bewerking als geregistreerde gebruiker heeft gedaan en meer dan 100 bewerkingen heeft gedaan (vandalisme telt niet als bewerking).".
  • Op Wikipedia:Regelingen rond moderatoren, bij het kopje Opiniepeiling na een jaar wordt direct na de tekst "Wanneer er vier bezwaren ingediend zijn, dan verliest de moderator de moderatorstatus indien in de hierop volgende peiling minder dan 75% steunbetuigingen zijn ontvangen." de volgende zin toegevoegd:
"Hierbij worden alleen de meningen van gebruikers meegerekend die ook zouden meetellen bij de procedure voor de aanstelling van een moderator."
"Hierbij worden alleen de meningen van gebruikers meegerekend die ook zouden meetellen bij de procedure voor de aanstelling van een moderator, dus gebruikers die langer dan 1 maand als geregistreerd gebruiker actief zijn en meer dan 100 niet-vandalistische bewerkingen hebben."

vervangen door

"Hierbij worden alleen de meningen van gebruikers meegerekend die ook zouden meetellen bij de procedure voor de aanstelling van een moderator.".
Begindatum Woensdag 29 april 00:01 (CEST) voorstel ingetrokken: komt niet meer ter stemming
Einddatum Woensdag 13 mei 00:00 (CEST)
Stemopties Voor of tegen beide voorgestelde wijzigingen
Minimaal nodige voorstemmen 20 geldige stemmen
Stemcoördinator CaAl
Opmerkingen Korte toelichtingen bij de stem zijn toegestaan; gelieve lange toelichtingen en reacties op elkaar op de overlegpagina te plaatsen.
Voor de reden waarom het stemvoorstel is ingediend, zie eveneens de overlegpagina.
Een stemming is bedoeld om een weloverwogen beslissing te nemen over het betreffende onderwerp op Wikipedia. Aan een geldige uitslag worden – in tegenstelling tot een peiling – formele gevolgen verbonden.

Aan een stemming mogen alleen geregistreerde gebruikers meedoen die voor aanvang van de stemming voldoende bijdragen hadden geleverd.