Wikipedia:Wikiproject/Jeneverstokerijen in België/Distill-a-thon/2023-12-07

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


distill-a-thon: stokerijen in Oost- Vlaanderen
Wikiproject/Jeneverstokerijen in België/Distill-a-thon/2023-12-07
Gehouden in Abdij Maagdendale
Jaar 2023
Data 7 december 2023
Organisator Jenevermuseum
Thema geschiedenis - museum - erfgoed

Distill-a-thon[bewerken | brontekst bewerken]

Als onderdeel van het subsidieproject 'Jeneverstokerijen in België' organiseert het Jenevermuseum in samenwerking met Wikimedia België, Histories en Erfgoedcel Vlaamse Ardennen een 'Distill-a-thon', een Wiki-schrijfsessie over de Oost- Vlaamse stokerijen van vroeger en nu.

Met deze Distill-a-thon wil het Jenevermuseum de online informatie over Oost-Vlaamse stokerijen, en dan vooral diegene waar het museum informatie over heeft, aanvullen, verbeteren en verder uitbreiden.

Niet alleen kenners van het Jenevererfgoed zijn welkom tijdens de Distill-a-thon maar evengoed iedereen met een interesse in dit onderwerp. Voorkennis over het werken met Wikipedia is geen vereiste.

Lees hier meer over wat jij kan doen tijdens zo'n schrijfsessie en wat je nodig hebt.

Er is een lijst van mogelijke onderwerpen beschikbaar.

De schrijfsessie vindt plaats op donderdag 7 december 2023, vanaf 10 uur 30 tot 17 uur in Abdij Maagdendale te Oudenaarde.

Deelnemen is gratis, maar gelieve deelname te bevestigen via de knop Inschrijven . Je wordt gevraagd om op voorhand een Wikipedia account aan te maken.

Heb je al ervaring met schrijven voor Wikipedia? Dan kan je ook vanaf je eigen plek, digitaal bijdragen aan dit project. Gelieve dan wel via de knop Digitaal bijdragen je te registreren, zodat je bewerkingen worden opgenomen in het project.

In het kader van dit project werd een bibliografie opgesteld.

Nieuwe artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Bijgewerkte artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Website jenevermuseum