Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Beginnetjes/Oranje-bulletin; uitgave voor Leiden en omstreken (verzetsblad, Leiden)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Oranje-bulletin
(verzetsblad, Leiden)
Plaats(en) van uitgave Leiden
Verschijningsfrequentie onregelmatig
Inhoud binnenlandse berichten en mededelingen
Reproductiemethode gestencild en gedrukt
Oplage 20000
Datum eerste uitgave 2 oktober 1944
Datum laatste uitgave 24 maart 1945
Taal Nederlands
Gerelateerde kranten Kroniek van de week; Oranje-bulletin (verzetsblad, 's-Gravenhage-Delft); Oranje-bulletin (verzetsblad, Utrecht)
Nr. in DOP van L.E. Winkel 616
Beschrijving in catalogus 376300434
Portaal  Portaalicoon   Media

Dit Oranje-bulletin was een verzetsblad uit de Tweede Wereldoorlog, dat vanaf 2 oktober 1944 in Leiden werd uitgegeven. Het blad verscheen onregelmatig in een gedrukte en gestencilde oplage van 20000 exemplaren. De inhoud bestond voornamelijk uit binnenlandse berichten en mededelingen.

De kopij voor dit bulletin kwam van de Haagse organisatie en werd vervaardigd door de groep van de Kroniek van de week, een verzetsblad dat, net als Oranje-bulletin, in meerdere plaatsen in Nederland werd gemaakt en verspreid. Meestal met de ondertitel 'Vriheyt en is om gheen gelt te coop'.

Gerelateerde kranten[bewerken | brontekst bewerken]

Categorie:Illegale pers in de Tweede Wereldoorlog

Ruwe tekst Winkel-lemma[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder staat de tekst over Oranje-bulletin; uitgave voor Leiden en omstreken uit lemma nr. 616 van De Ondergrondse Pers. Met behulp van deze tekst (en andere bronnen) kunnen Wikipedianen het bestaande artikel verbeteren. De Ondergronds Pers is ook als full-text PDF beschikbaar op Wikimedia Commons, daar is onderstaande tekst dus ook terug te vinden.

De kopij voor dit ORANJE-BULLETIN kwam van de Haagse organisatie (zie nr. 612). De vervaardiging geschiedde door de KRONIEK VAN DE WEEK-groep (zie nr. 326). Zie ook: ORANJE-BULLETIN (nr. 617).