SpaceNavigator (muis)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf 3Dconnexion)
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
18-08-2016

Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.
De reden die hiervoor opgegeven is: Artikel is alles behalve neutraal te noemen..

Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

SpaceNavigator

De SpaceNavigator is een computermuis met zes vrijheidsgraden. De besturings-"knop" is een beweegbare kunststof cilinder op massief metalen voet, die als een (gedrongen) joystick werkt.[1] De knop detecteert beweging in zes richtingen: verschuiving in de x-, y- en z-as en rotatie om de x-, y- en z-as.

Met deze muis kan de gebruiker de door beeldscherm weergegeven 3D-modellen draaien, verschuiven en op onderdelen ervan inzoomen.

Nadelen[bewerken]

De muis is (soms) niet comfortabel in gebruik en kan eigenlijk alleen bij 3D-/CAD-software gebruikt die door 3DConnexion ondersteund wordt.[2]

Producent[bewerken]

De producent, 3Dconnexion, is opgericht in 1998 en was een zusterbedrijf van het technologieconcern Logitech, dat zich toelegt op de ontwikkeling en productie van 3D-controllers. Het bedrijf was gevestigd in Fremont (Californië) en kreeg later twee hoofdkantoren, in Boston en München.[3]

Bronnen[bewerken]

  1. (en) trustedreviews.com
  2. (en) (nl) testseek.nl
  3. (en) [http://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=7943422 Bloomberg.com

Externe link[bewerken]